Hlavní obsah

První místo zatím nic neznamená, ví generální manažer Litvínova Hořejší

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prozatím sice trůní na čele extraligové tabulky, ale vedení severočeského klubu zůstává v klidu. "Po pravdě řečeno to z hlediska celé sezóny vůbec nic neznamená. Soustředíme se na další zápasy, do pátého místa v tabulce jsou jen malé bodové rozdíly," řekl deníku Právo generální manažer HC Litvínov Václav Hořejší.

Článek

Litvínovští hokejisté vedou tabulku extraligy, ale ze dvou zápasů v novoročním pokračování soutěže vytěžili jediný bod. Co tomu říkáte?

Zkrátka jsme prohráli 3:4 v Liberci a 2:3 po nájezdech s Pardubicemi, což není žádná tragédie. Liga je hodně vyrovnaná. Třeba zápas s týmem Moelleru mohl klidně dopadnout opačně, stačilo více štěstí v závěru. Cením si toho, že hráči bojovali a zaslouží pochvalu. Velkou překážkou byl pardubický brankář Lašák.

Jak vůbec vnímáte pozici lídra, která vašemu týmu patří už od závěru minulého kalendářního roku?

Po pravdě řečeno to z hlediska celé sezóny neznamená vůbec nic. Jen se soustředíme na další zápasy, které jdou v rychlém sledu za sebou. Hledíme na pořadí v tabulce za námi, kde jsou do pátého místa malé bodové rozdíly.

Jak to vypadá s útočníkem Františkem Lukešem, který nedohrál minulý zápas?

Byl otřesen a všechna vyšetření v nemocnici byla spíše preventivního charakteru. Nepotvrdilo se žádné vážnější zranění.

V příštích kolech hrajete dvakrát venku, ve čtvrtek na Kladně a v neděli v Praze se Spartou. Jak se chystáte?

Myslím, že mužstvo přistupuje ke každému utkání stejně. Chceme získat maximální počet bodů, ale podobné plány mají i ostatní soupeři.

Jak velkou vidinou je skutečnost, že vítěz základní části extraligy si zajistí účast v Lize mistrů?

Litvínov je v extralize padesát let a byla období, kdy sahal po mistrovském titulu nebo se pohyboval v dolních patrech tabulky. Víme, co každá sezóna obnáší. O prvenství po základní části ale zatím nemluvíme. Máme to však dobře rozehrané a prvořadým cílem je co nejlepší umístění pro play-off, abychom byli nasazeni z výhodné pozice.

Reklama

Související témata: