Hlavní obsah

Čermákův hattrick vévodil přestřelce na dálku, Plzeň i Slavia koncertovaly

Praha
Aktualizováno

Bitva o titul se změnila v přestřelku na dálku. Druhá Plzeň nejprve rozdrtila Mladou Boleslav 7:1, Čermák nasázel hattrick. Vedoucí Slavia ovšem zareagovala sebejistě a Jablonec smetla 5:0. Sešívaní tak dál vedou tabulku o osm bodů. V dalších zápasech sobotního programu 26. kola fotbalové Fortuna ligy Příbram překvapivě vyhrála v Olomouci 2:1. Liberec díky finiši porazil Slovácko 3:1, hostující Kadlec byl vyloučen. Baník dlouho vedl ve Zlíně, po gólu z poslední minuty však remizoval 1:1.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Tomáš Holeš ze Slavie a Jan Bořil ze Slavie se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Viktoria hostila neoblíbeného soupeře. Plzeň porazila Mladou Boleslav jen ve dvou z posledních osmi vzájemných zápasů. Na jaře však ještě neztratila ani bod, zatímco Středočeši vyhráli jediné z posledních sedmi kol. A zápas pro ně dopadl katastrofálně...

Plzeň se představila ve velké formě, nebyla k zastavení a po hladkém poločase 4:0 nakonec svůj koncert dovedla až k výsledku 7:1. Zdrcení hosté zmírnili debakl až v závěru z penalty. Čermák nasázel hattrick.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně (zleva) Jean-David Beauguel, Jan Kovařík a Milan Havel se radují z gólu.

Slavia ovšem zareagovala na hozenou rukavici bravurně. Rozdrtila Jablonec 5:0. Pražané proti soupeři oslabenému o řadu hráčů základní sestavy naprosto dominovali a jejich góly postupně vstřelili Nicolae Stanciu z penalty, Tomáš Holeš, Lukáš Provod, Stanislav Tecl a z dalšího pokutového kopu střídající Júsuf Hilál.

Slávistický brankář Ondřej Kolář si připsal 18. nulu v ligové sezoně a překonal dosavadní rekord, o který se dělil se Zdeňkem Jánošem a Petrem Čechem. Jablonec má na třetím místě tabulky bodový náskok před Libercem.

Senzace na Hané

Příbram až na třináctý pokus v sezoně dokázala bodovat venku a z Olomouce překvapivě veze plný počet bodů za výhru 2:1, takže se v tabulce díky lepšímu skóre dostala na předposlední místo před Opavu. Hanáci přitom vedli po gólu Juliše, jenž v pátém ligovém duelu za Sigmu vstřelil už pátou branku.

Ještě do přestávky ale srovnal Antwi, čímž po 523 minutách ukončil čekání Příbrami na gól, a po změně stran dokonal obrat Polidar. Středočeši se výhry dočkali po dlouhých osmnácti zápasech, a i ve druhém duelu pod vedením nového kouče Pavla Horvátha dokázali bodovat.

Slovácko hrálo v Liberci celý druhý poločas v deseti. Zkušený Kadlec se nechal vyprovokovat a oplácel Kuchtovi. Hosté dlouho drželi nerozhodný stav, v samém závěru však dvakrát inkasovali. Slovan zvítězil 3:1, vyhrál tak 6 z posledních 7 kol.

Trenér Páník před návratem do Zlína vedl Ostravu. Jeho tým se propadá, v šesti jarních kolech ještě nezvítězil (z toho 4x prohrál). V duelu s Baníkem nakonec zachránil až v poslední minutě aspoň bod. Ostravští brzy vedli, krásně se trefil Jánoš. O dělbě bodů pak rozhodl Džafič. Baník prohrál v jediném z posledních jedenácti kol.

Program 26. ligového kola:
Sobota
Olomouc - Příbram 1:2
Branky: 38. Juliš - 42. Antwi, 51. Polidar.
Liberec - Slovácko 3:1
Branky: 44. z pen. Mara, 90. Koscelník, 90.+3 Beran - 29. Zajíc.
Zlín - Ostrava 1:1
Branky: 90. Džafič - 5. Jánoš.
Plzeň - Mladá Boleslav 7:1
Branky: 8., 23. a 52. Čermák, 31. Beauguel, 43. Havel, 56. Chorý, 80. Mihálik - 84. z pen. J. Klíma.
Slavia - Jablonec 5:0
Branky: 21. z pen. Stanciu, 29. Holeš, 56. Provod, 61. Tecl, 78. z pen. Hilál.
Neděle
14:00 Teplice - Opava
16:00 Bohemians - Č. Budějovice
18:00 Karviná - Sparta

Reklama