Hlavní obsah

Klepiš rozhodl třemi góly v nájezdech o vítězství Omsku

MOSKVA

Útočník Jakub Klepiš z Omsku ve středu v Kontinentální hokejové lize potvrdil pověst penaltového specialisty. Český reprezentant proměnil tři ze čtyř samostatných nájezdů a pomohl Avangardu k vítězství 5:4 nad Novosibirskem.

Foto: www.khl.ru

Útočník Omsku Jakub Klepiš (vpravo) v zápase proti Voskresensku

Článek

Omsk měl zápas rozehraný na zisk tří bodů, ale neudržel brzké vedení 3:0 a nakonec byl rád, že Jaromír Jágr po Klepišově přihrávce dvě a půl minuty před třetí sirénou vyrovnal na 4:4. Podobně Jágr zachránil svůj tým i v pondělním utkání proti CSKA Moskva.

V rozhodujících nájezdech pak přišla na řadu Klepišova show, jenž ze čtyř pokusů nepřekonal kanadského gólmana Lawsona v brance Sibiru jen jednou. Avangard vyhrál na nájezdy potřetí za sebou.

Vítězný gól Čeljabinsku v utkání s Novokuzněckem vstřelil obránce Jan Platil, jemuž nahrál Marek Vorel. Platil otevřel skóre v 27. minutě a Traktor vyhrál 2:0.

Na vysokém vítězství Jaroslavle 6:1 nad Dinamem Riga se podíleli čeští reprezentační útočníci Zbyněk Irgl a Josef Vašíček. Irgl si připsal gól a asistenci, Vašíček tři nahrávky. V brance lotyšského celku dostal před nejlepším gólmanem prosince v KHL Martinem Pruskem přednost jeho náhradník Sergej Naumov.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Novosibirsk 5:4 po sam. nájezdech (za domácí Klepiš rozhodující sam. nájezd a 0+2, Jágr 1+0), Barys Astana - CSKA Moskva 2:5, Čeljabinsk - Novokuzněck 2:0 (Platil 1+0, Vorel 0+1), Togliatti - Chabarovsk 2:3 v prodl., Čerepovec - Dynamo Moskva 1:2, Jaroslavl - Dinamo Riga 6:1 (Irgl 1+1, Vašíček 0+3), Nižněkamsk - Atlant Mytišči 1:3, Voskresensk - Spartak Moskva 2:3.

Reklama

Související témata: