Hlavní obsah

VIDEO: Brankář pojistil gólem vítězství Magnitogorsku v KHL

MOSKVA

Gólman Ilja Proskurjakov zpečetil v poslední minutě trefou do prázdné branky vítězství Magnitogorsku v Kontinentální hokejové lize na hřišti Kazaně 2:0. Jednadvacetiletý brankář skóroval patnáct sekund před závěrečnou sirénou krátce poté, co domácí ve snaze vyrovnat odvolali z klece finského reprezentanta Fredrika Norrenu.

Foto: www.khl.ru

Brankář Magnitogorsku Ilja Proskurjakov

Článek

Proskurjakov navázal na gól útočníka Nikolaje Zavaruchina, který předtím v 56. minutě ukončil dlouhé střelecké trápení obou týmů. V souboji nejlepších celků Černyševovy a Tarasovovy divize se neprosadil žádný z českých hráčů včetně Jana Marka, kterého v sobotu Sergej Mozjakin z Atlantu Mytišči předstihl o bod v čele kanadského bodování soutěže.

V moskevském derby rozhodl 48 sekund po začátku prodloužení o výhře Dynama nad CSKA Dmitrij Afanasenkov, kterému přihrál český obránce Karel Rachůnek. Svěřenci Vladimíra Vůjtka vyhráli 2:1.

Na výhře Dinama Riga nad Čechovem 4:2 se jedním gólem podílel obránce Filip Novák, který v 33. minutě zvýšil na 3:0 a jeho branka byla nakonec vítězná. Lotyšský tým, kterému kvůli zranění kolena stále chybí gólman Martin Prusek, se v tabulce Charlamovovy divize bodově dotáhl na druhý Omsk.

Kontinentální hokejová liga:
Dynamo Moskva - CSKA Moskva 2:1 v prodl. (za domácí K. Rachůnek 0+1), Kazaň - Magnitogorsk 0:2, Dinamo Riga - Viťaz Čechov 4:2 (za domácí F. Novák 1+0).

Reklama