Hlavní obsah

Zkušený obránce Drsek zůstane do konce sezóny v Kladně

Kladenští fotbalisté získali pro jarní boje o záchranu v nejvyšší soutěži zkušenou posilu do středu obrany. Se Středočechy se dohodl na spolupráci do konce sezóny dvaatřicetiletý zadák Pavel Drsek. Ten s Kladnem už od začátku ledna trénuje, a když mu nepřišla nabídka ze zahraničí, souhlasil i s půlročním působením. Informovaly o tom v úterá internetové stránky kladenského klubu.

Článek

"Doma je doma. Věřím, že pomohu Kladnu udržet se v lize," uvedl Drsek, jenž s fotbalovou kariérou začínal v kladenské Lokomotivě. Trenér Martin Hřídel tak našel náhradu za středního obránce a kapitána Lukáše Killara. Ten v zimě zamířil do polské Bytomi a místo něj teď bude defenzivu mužstva dirigovat Drsek.

Ten se do české ligy vrací po bezmála deseti letech. Ty strávil po odchodu z Blšan v Duisburgu a v Bochumi, v nichž okusil první i druhou německou ligu. Dohromady tam Drsek odehrál 230 utkání, z toho 51 v bundeslize.

Na podzim Drsek, kterému před půlrokem nevyšlo jednání se Spartou, působil v Panioniosu Atény. Tam se ale neprosadil a nastoupil k jedinému duelu. "Je pro mě důležité, abych teď pravidelně hrál," podotkl Drsek.

Reklama

Související témata: