Hlavní obsah

Rakovina. Český hokejový obránce si vyslechl krutý verdikt

Konec sportovních aktivit, hokejový obránce Ondřej Buchtela řeší v těchto dnech úplné jiné záležitosti. Má vážné zdravotní problémy, ve dvaceti ho zasáhla rakovina. Ač přiznává, že omezil i aktivitu na sítích, tak právě na nich liberecký hráč působící v minulé sezoně úspěšně v prvoligových Benátkách oznámil mrazivou zprávu o nádoru, který mu lékaři diagnostikovali na srdci.

Foto: Adolf Horsinka/Mafra , Profimedia.cz

Ondřej Buchtela (třetí zleva) v dresu Chomutova v extraligovém zápase s Vítkovicemi. Na snímku dále zleva jsou chomutovský Marek Tomica, Šimon Stránský z Vítkovic a William Justin Peters.

Článek

„Důvodem, proč teď netrénuji, nejsem aktivní na sociálních sítích a nevycházím z domu, a když už, tak jen na vozíku, je rakovina... Lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci," napsal mladý obránce, který hrával i extraligu za Chomutov, působil také v Litoměřicích, Kadani a Ústí. Loni zamířil do Liberce a na benátecké farmě se stal s devíti góly jedním z nejlépe střílejících beků v první lize. Kdysi hrál i v mládežnických reprezentacích.

Před hokej se teď v jeho myšlenkách dostává něco úplně jiného. „Nejdříve se mi to psát nechtělo, zvlášť sem na IG, ale po pár dnech přemýšlení jsem si řekl, že by se to stejně zjistilo a pravda by vyjela na povrch," napsal dále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Nejdříve se mi to psát nechtělo, zvlášť sem na IG ale po pár dnech přemýšlení jsem si řekl že by se to stejně zjistilo a pravda by vyjela na povrch. Důvodem proč teď netrénuji, nejsem aktivní na soc. sítích a nevycházím z domu a když už tak jen na vozíku je RAKOVINA...lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci. Poslední 2 týdny byly hodně zvláštní pro mě i pro celou rodinu. Jestli se dá život během 2 dnů přehodit vzhůru nohama a úplně od základu zpřeházet priority, tak Vám říkám že to jde. Ve 20 letech raka nečekáte ale když přijde nezbývá nic jiného než bojovat. Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já a ne ten druhej, prostě a jednoduše BOJOVAT!!

Příspěvek sdílený Ondřej Buchtela (@ondrej_buchtela),Čen 4, 2020 v 9:02 PDT

Přiznal, že poslední údobí je pro něj hodně zvláštní. „Jestli se dá život během dvou dnů přehodit vzhůru nohama a úplně od základu zpřeházet priority, tak Vám říkám, že to jde. Ve 20 letech raka nečekáte, ale když přijde, nezbývá nic jiného než bojovat. Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já a ne ten druhej, prostě a jednoduše bojovat!!," zavelel sám sobě.

Na ledě si troufl i na odvážný kousek v podobě zakončení při nájezdech, jak to předvedl v utkání se Sokolovem.

Ve složité situaci se mu dostává podpory od klubů, s nimiž je či byl spojen. „Drž se a bojuj, Buchto!" píšou na Facebooku Piráti.

Buchtela je podle hokej.cz druhým hráčem Benátek nad Jizerou, který čelí rakovině. Loni v srpnu našli nádor na varleti Jiřímu Průžkovi, který se po operaci ještě na podzim vrátil na led.

Reklama

Související témata: