Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Martincová 6:2, 6:4Plíšková ovládla finále LiveScore Cupu

pan, rjmSport.cz
Aktualizováno

Karolína Plíšková potvrdila v sobotním finále LiveScore Cupu roli favoritky, když světová trojka nad Terezou Martincovou vyhrála snadno po setech 6:2, 6:4. Zápas trval 65 minut.

Sestřih utkání Karolína Plíšková - Tereza MartincováVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Karolína Plíšková do finále LiveScore Cupu prošla takřka v tréninkovém tempu. V rámci skupiny A nejdříve vycvičila Barboru Strýcovou 7:5, 6:1, aby se vzápětí vyřádila na Kateřině Siniakové, kterou zničila 6:1, 6:0.

A v podobném rytmu se odvíjel i finálový duel. Úvod první sady byl sice vyrovnaný. Ovšem jen do stavu 2:2, pak už na antukovém dvorci vládla bez problémů favoritka. Ta od začátku dominovala na servisu, když navíc podání dokázala vzít dvakrát i soupeřce, mohla se po sedmadvaceti minutách radovat ze zisku první sady v poměru 6:2.

Karolína Plíšková po triumfu na turnaji LiveScore Cup an ŠtvaniciVideo: O2 TV Sport

Když na začátku druhé sady Plíšková znovu vzala 133. hráčce světa servis, zdálo se, že Martincová nenajde sílu vzdorovat. Jenže hned v následující hře prolomila favoritce servis, vzápětí brejk potvrdila a fanoušci se těšili na napínavé finále.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tenistka Tereza Martincová ve finálovém utkání tenisového turnaje žen LiveScore Cup proti Karolíně Plíškové.

Naděje jim však vydržela jen chvíli. V páté hře totiž Martincová opět ztratila podání a světová trojka duel kontrolovala. Za stavu 5:4 šla rodačka z Loun servírovat na vítězství v utkání i celém turnaji a úkol zvládla. Po hodině a pěti minutách mohla slavit turnajový triumf.

"Každý vyhraný turnaj je dobrý, i když je to trošičku jiný turnaj, než bych chtěla vyhrát. Ale pořád je to výhra a to se počítá. Odehrála jsem tady tři kvalitní zápasy. Je na čem stavět a jako příprava to bylo dobrý," řekla Plíšková.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Vítězka tenisového LiveScore Cupu Karolína Plíšková (vpravo) a poražená Tereza Martincová.

Finále v hledišti sledoval Jan Kodeš, kterému Plíšková už před zápasem předala šampaňské na počest jeho prvního vítězství na Roland Garros před 50 lety, či třeba basketbalista Tomáš Satoranský

Reklama

Související témata: