Hlavní obsah

Rögle čeká zápas pravdy

Eurotip.cz

Ve švédské hokejové Elitserien zbývá odehrát posledních devět kol základní části. Dnes je na programu kompletních šest zápasů sedmačtyřicátého dějství. V jednom z duelů přivítá předposlední Rögle v Lindab Aréně tabulku uzavírající Södertälje.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Rögle je v nejvyšší soutěži nováčkem. Cíl klubu činil pro premiérovou sezonu mezi švédskou elitou, vyhnout se ošemetné baráži. Přestože tomu současná pozice neodpovídá, nic není z tohoto pohledu ztraceno. Ba co víc, ani postup do play-off nemusí být stále nereálný. Odstup na desáté, již nebarážové místo činí čtyři body, jen o bodík více ztrácí Rögle na osmé Brÿnas.

Södertälje okupuje dlouhodobě samotný chvost ligového pelotonu, záchranářským bojům v prolínací soutěži se již stěží vyhne. S nimi má SSK bohaté zkušenosti, loni příslušnost k Elitserien dokázalo proti druholigovým celkům uhájit.

Rögle BK Ängelholm v hokejovém světě najdeme od roku 1932. Během této doby zde působili takové veličiny jako Kenth Svensson a Roger Elvenes, jejichž dresy visí v týmové síni slávy. Svěřenci trenéra Petera Johanssona nepůsobí mezi klubovými stálicemi země Tří korunek vystrašeně, avšak sráží je nevyrovnané výkony. Tým sází především na kolektivní pojetí hry, rovněž produktivita je rozdělena mezi větší množství hráčů. V popředí kanadského bodování ligy tak nenajdeme žádného zástupce domácích. Nejvíce bodujícím hráčem je s jedenatřiceti body Kanaďan Cam Abbott, jenž vévodí taktéž střeleckým statistikám mužstva. Konto soupeřových brankářů zatížil zatím čtrnácti brankami. Rögle nemá vyloženou jedničku mezi tyčemi, nejčastěji dostává příležitost Rakušan Jürgen Penker.

Vzhledem k solidním výsledkům týmů, nacházejících se před domácím výběrem, považuje hlavní muž střídačky Rögle dnešní střetnutí za klíčové. „Nemůžeme pomýšlet na nic jiného, než na plný bodový zisk. Víme, že Södertälje hraje nyní již uvolněně, a je smířené s baráží. My ale nesmíme dnes zaváhat. Vyprázdnila se nám marodka, tudíž půjdeme do utkání v plné síle. Věřím, že kýžené tři body přeci jen získáme,“ uvedl kouč domácích Peter Johansson.

Södertälje Sportklubb je sedminásobným mistrem své země. Poslední roky však bojuje spíše o holou účast v nejvyšší švédské soutěži. V prosinci se zdálo, že špatný vstup do ročníku hráči napraví, jenže v lednu SSK nedokázalo nic ze své ztráty na ostatní smazat a zůstává tak přikováno na dně ligového pelotonu. Brankářská dvojice Björn Bjurling a Pontus Sjögren přitom neodváděla špatné služby, defenzíva celkově není příčinou současné situace. Na vině je zejména špatná hra směrem dopředu.

Ustojí Rögle psychický tlak, a dokáže teprve podruhé v probíhajícím ročníku svého protivníka porazit? Bwin vypsal na výhru Rögle kurs 1.67, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.55, na triumf Södertälje si můžete vsadit v kursu 3.80.

Reklama