Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 0:1U Botiče rozhodl sporný moment. Pomezní mával ofsajd, Sparta přesto dala vítězný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Tetteh 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Už devatenáct let nedokázali Klokani na svém hřišti Spartu porazit a tradici neporušili v malém pražském derby ani tentokrát. O osudu zápasu ovšem rozhodl hodně sporný moment. Pět minut před koncem totiž při akci Dočkala mával pomezní sudí Kotík ofsajd, domácí přestali hrát a Tetteh zápas rozhodl. Sudí Proske po přezkoumání videa gól uznal, takže Sparta vyhrála třetí zápas v řadě a v neúplné tabulce se posunula na čtvrtou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty slaví gól v derby na hřišti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Rošády to byly od trenéra Klokanů překvapivé, ale vzhledem k soupeři celkem logické. Pulkrab pochopitelně nastoupit nemohl, protože k Botiči přišel na hostování z Letné, ale k šesti dalším změnám v sestavě v porovnání s minulým utkáním v Opavě vedla Klusáčka evidentně snaha paralyzovat hru Spartu.

Proto nasazení defenzivních hráčů, proto zhuštěný prostor před oběma stopery i zvolená taktika připomínající tu, s níž Bohemians vyrukovali v úvodu jara proti Slavii. Zase se nikam nehnali, poctivě bránili a pokoušeli se rozbíjet akce hostů hned v zárodku. A pochopitelně se úpěnlivě snažili vyvarovat chyby, která by soupeři nahrála.

Taktika jim vycházela. Sparta, jejíž jedenáctka se až na Costu a vykartovaného Krejčího v porovnání s duelem proti Teplicím nezměnila, sice měla v úvodu první půle a v jejím závěru víc ze hry, ale za první půli se do šance nedostala. Před Valeše, jenž dostal mezi tyčemi přednost před Le Giangem, sice letělo několik nepříjemných centrů, ovšem jediné nebezpečí představovala po šesti minutách Hanckova střela, která prosvištěla těsně vedle.

Letenským totiž chyběl větší pohyb, rychlejší kombinace, a hlavně moment překvapení, takže jejich snažení pravidelně končilo na zformované defenzivě Klokanů. Ti se dopředu vydávali sporadicky a na Heču za celou první půli nevystřelili.

Ani po změně stran se partitura v malém pražském derby příliš nezměnila, i když domácí už byli přece jen aktivnější, a i na polovinu Sparty se vysouvali častěji a dokonce poprvé vypálili Hronkovou zásluhou mezi tyče.

Po hodině tlak a převaha Kotalova týmu, v němž v druhé půli nahradil na hrotu útoku nevýrazného Kozáka Tetteh, přece jen na chvíli zesílil, ale o výsledku nakonec rozhodl hodně sporný moment.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians se zlobí na rozhodčího během derby se Spartou.

Pět minut před koncem totiž při akci Dočkala mával pomezní sudí Kotík ofsajd a domácí se zdviženým praporkem před očima přestali hrát. Tetteh toho využil a zápas rozhodl. Domácím protesty nepomohly, protože sudí Proske u videa usoudil, že branka platí.

Frustrovaní Klokani tak na vytouženou a vzhledem k průběhu utkání zaslouženou remízu po čtyřech předchozích vítězstvích nedosáhli, Sparta naopak vyhrála třetí zápas v řadě a posílila své naděje na účast v elitní šestici, která bude hrát o titul.

28. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 83. Tetteh. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Rejžek (video). ŽK: Mosquera, Hronek, Osmančík, Ljovin, Koubek (vedoucí mužstva), Vaníček, Miller (trenér brankářů) - Štetina, Dočkal. Bez diváků.
Bohemians: Valeš - Dostál, Köstl, Bederka, Bartek - Květ (56. Vodháněl), Ljovin, Jindřišek, Hůlka - Hronek (70. Vaníček) - Mosquera (46. Osmančík). Trenér: Klusáček.
Sparta: Heča - Sáček (75. Vindheim), Štetina, Hancko, Frýdek - Trávník (89. Karabec) - Hložek, Kanga, Dočkal (89. Mandjeck), Karlsson (78. Hanousek) - Kozák (46. Tetteh). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: