Hlavní obsah

Vicemistr světa formule 1 Massa přijede do Brna

Vicemistr světa Felipe Massa je další hvězdou formule 1, která zavítá do České republiky. Brazilský jezdec se o prvním zářijovém víkendu zúčastní na Masarykově okruhu v Brně tradiční akce Ferrari Racing Days.

Článek

O návštěvě sedmadvacetiletého pilota italské stáje v úterý informovala společnost Scuderia Praha s tím, že Massův program v Česku bude teprve upřesněn.

Massa loni v dramatickém vyvrcholení světového šampionátu v Sao Paulu prohrál o jediný bod souboj o titul s Britem Lewisem Hamiltonem. Na kontě má jedenáct vítězství ve Velkých cenách. Za Ferrari bude letos závodit čtvrtou sezónu.

V Česku už se v minulosti objevili například jeho krajan a předchůdce v italském týmu Rubens Barrichelo a opakovaně Skot David Coulthard.

Během Ferrari Racing Days se v Brně uskuteční závody italské a evropské série Ferrari Challenge, v Shell Historic Challenge se představí historické vozy a k vidění budou i formule 1 z různých období. Další zastávky tradiční akce letos budou v portugalském Algarve, italské Imole, francouzském Le Castellet a španělské Valencii.

Reklama

Související témata: