Hlavní obsah

Opava - Slovácko 1:1Opava popáté za sebou nevyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Železník 1 : 0
64. Petržela 1 : 1
Záznam online reportáže

Opava

Fotbalisté předposlední Opavy ve 28. kole první ligy doma remizovali 1:1 se Slováckem a popáté za sebou nezvítězili. Slezané šli do vedení v první půle po brance Lukáše Železníka. Celek z Uherského Hradiště, který si místy vytvořil výraznou převahu, po změně stran vyrovnal zásluhou Milana Petržely. Opavští mají dvoubodový náskok na poslední Příbram, Slovácko je v neúplné tabulce šesté.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Josef Hnaníček z Opavy (vzadu) a Milan Petržela ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Po opatrném úvodu byli blízko úvodnímu gólu hosté. Opavští vyřešili špatně autové vhazování, po rychlé akci Dvořáka, Jurečky a Sadílka postupoval Navrátil z ostrého úhlu sám na Fendricha, ale gólman Slezanů ho vychytal. Následně se před bránou Slovácka srazili opavský obránce Rychlý s brankářem Trmalem a oba po tvrdém střetu museli v 18. minutě střídat.

A pak už se měnilo skóre. Kalabiška poslal "malou domů" právě střídajícímu gólmanovi Porcalovi, ten při odkopu trefil napadajícího Železníka, jenž z ostrého úhlu poslal míč do sítě. Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno poté, co Jurečka střelou z otočky napálil balon do tyče a Sadílkova pohotová dorážka zblízka skončila nad břevnem.

Sadílek poté zblízka hlavičkoval těsně vedle tyče a na opačné straně Porcal zlikvidoval velkou šanci Železníka, kterého průnikovou přihrávkou vyslal Dordič. Slovácko přidalo na aktivitě, v závěru první půle se sám před Fendrichem ocitl Petržela, ale opavský gólman si připsal další úspěšný zákrok.

Tým z Uherského Hradiště rozjel slibně i druhou půli. Po prudkém centru Kalabišky na brankové čáře zastavil umístěnou hlavičku Zajíce domácí gólman Fendrich a dorážka Kohúta byla zblokována na roh. Po něm hlavičkoval Reinberk, jenže Fendrich byl opět na místě. Slovácko tlačilo dál a Navrátil pálil zpoza vápna nad břevno.

Hosté se dočkali v 64. minutě. Kohút poslal z levé strany centr na Petrželu a ten zamířil k tyči mimo dosah Fendricha. Tempo hry v závěru značně opadlo, v nastavení přece jenom mohl výhru Slovácka zařídit Kalabiška, svou hlavičku ale nasměroval přímo do míst, kde číhal připravený Fendrich. Opava tak doma v lize potřetí za sebou se Slováckem remizovala.

28. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
Branky: 21. Železník - 64. Petržela. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. Bez karet. Bez diváků.
Opava: Fendrich - Harazim, Rychlý (18. Hošek), Hnaníček, Helešic (46. Hrabina) - Sus, Souček (59. Řezníček), Zavadil, Dordič (59. Zapalač) - Texl - Železník (67. Schaffartzik). Trenér: Balcárek.
Slovácko: Trmal (17. Porcal) - Kalabiška, Daníček, Divíšek, Reinberk (85. Mareček) - Petržela (73. Juroška), Sadílek, Havlík, Jurečka (46. Kohút), Navrátil - Dvořák (46. Zajíc). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články