Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 1:2Grigar sice lapil penaltu, i tak Teplice po divoké koncovce prohrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Jeřábek 0 : 1
48. Řezníček 1 : 1
90. Kratochvíl 1 : 2
Záznam online reportáže

Teplice

Už čtyři zápasy jsou fotbalisté Teplice bez vítězství. Naposledy prohráli v neděli v utkání 28. kola nejvyšší soutěže doma 1:2 s Jabloncem. Po vítězném vstupu do restartované soutěže, kdy svěřenci trenéra Hejkala porazili doma Liberec, přišel výprask na hřišti Bohemians, domácí remíza s Opavou a příděl na Spartě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Tepličtí po odevzdaném výkonu ve středečním vystoupení na Letné mohli jít do vedení už v první minutě, jenže po centru Vondráška pálil Řezníček ve výborné pozici mimo. Domácí borci po silném nástupu postupně vyklidili pole.

A po dvaceti minutách dostali direkt, o který se zasloužili dva jejich bývalí hráči. Krob, ještě v minulé sezoně obránce Teplic, rozehrál zprava rohový kop, po němž Hübschmanovu hlavičku Grigar skvěle lapil a bravurně vyškrábl i dorážku Doležala. Jenže opakovaný Krobův roh Hübschman hlavou prodloužil ke vzdálenější tyči a Jeřábek, jenž Stínadla opustil v únoru, hlavou trknul míč do sítě - 0:1.

V závěru první půle dostali domácí borci dvě velké příležitosti srovnat. Jablonecký Matoušek totiž fauloval Žitného přímo na středu velkého vápna, Řezníček z přímého kopu pálil po zemi a balon ještě v klubku hráčů změnil směr, jenže Hrubý dokázal reflexivním zákrokem udržet nulu. A když po pravé straně unikl Žitný a poslal nebezpečný centr na malé vápno, Hrubý jej vyrazil přímo k nohám Řezníčka, který však pálil do nebes.

Teplický trenér Hejkal o přestávce provedl dvě změny v sestavě. A hned z první akce jeho svěřenci srovnali, když po Moulisově přihrávce z pravé strany sice ještě ránu Trubače dokázal Hrubý vyrazit, ale nekrytý Řezníček už balon dostal do sítě - 1:1.

V úporné přetahované za vytrvalého deště posadil Kučera po rohovém kopu centr z levé strany na hlavu Řezníčka, který balon hlavou poslal do šibenice, jenže Hrubý skvostným zákrokem balon vyškrábl na roh.

Tepličtí si silovým představením vynutili převahu, přesto byl blíže rozhodující brance Jablonec. Čmovš totiž v 85. minutě při odkopu zasáhl balon i bývalého spoluhráče Jeřábka a sudí nařídil po přezkoumání situace u videa pokutový kop. Bývalý teplický obránce Krob však míč napálil jen do středu branky a Grigar dokázal jeho ránu vyrazit.

Nabuzené Teplice pak mohly rozhodnout, když z levé strany po centru Kučery byl v ideální pozici na malém vápně Žitný, ale hlavičkoval přímo do středu branky, kde byl připravený Hrubý.

Za neproměněné šance stihl domácí borce trest v nastaveném čase, kdy Pleštil unikl po pravé straně, jeho centrovaný balon sklepnul Holík na velké vápno proti noze Kratochvílovi pálícímu nechytatelně - 1:2.

28. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FK Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 48. Řezníček - 20. Jeřábek, 90.+3. Kratochvíl. Rozhodčí: Ginzel - Novák, Váňa - Hrubeš (video). ŽK: Kodeš, Hečko (fyzioterapeut), Mareček, Vondrášek (všichni Teplice). Bez diváků.
Teplice: Grigar - Vondrášek (88. Paradin), Čmovš, Kodeš (46. Mareš), Hýbl (46. Radosta) - Žitný, Mareček, Trubač, Kučera, Moulis (87. Černý) - Řezníček. Trenér: Hejkal.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob - Hübschman - Matoušek (66. Pleštil), Kratochvíl, Považanec (90.+6 Dočekal), Sýkora (90.+4 Pilík) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: