Hlavní obsah

Hokejisté Jihlavy, Olomouce a Hradce Králové jsou ve čtvrtfinále

PRAHA

Hokejisté Jihlavy, Olomouce a Hradce Králové doplnili obsazení čtvrtfinálové osmičky v play-off první ligy. Po dnešních výhrách na soupeřových stadionech vesměs zakončili osmifinálové série výsledkem 3:1 na zápasy a přidali se k Benátkám nad Jizerou, které postoupily přes Chrudim už ve čtvrtek.

Článek

Ve čtvrtfinále, které se už hraje na čtyři vítězné zápasy a začne ve středu 11. února, se střetnou dvojice Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou, Kometa Brno - Olomouc, Chomutov - Jihlava a Vrchlabí - Hradec Králové.

Havlíčkobrodští Rebelové se rozloučili se sezonou bojovným výkonem, ale nepodařilo se jim protrhnout střeleckou smůlu. O osudu jejich utkání s Olomoucí rozhodla jediná branka: padla v předposlední minutě druhé třetiny po Sakrajdově akci, kterou přesně zakončil Řípa. V závěrečné části hry se obě mužstva snažila ještě s hubeným výsledkem něco udělat, ale domácí už od vyřazení neuchránila ani power play.

V druhém domácím utkání proti Jihlavě už havířovští Panteři nepředvedli tak dobrý výkon jako ve čtvrtek, navíc jim chyběl zraněný bojovník Sikora. Hosté se dostali do vedení v první třetině zásluhou Bezděka a mohli hrát s větším klidem. Domácí se na každou šanci hodně nadřeli a za celých 60 minut dokázali proměnit jen jedinou, když Přeučil využil přesilovku.

Ale to už Havířov jen snížil na 1:2, protože Bakus krátce předtím dorazil do branky kotouč, který Čech po Hodkově střele neudržel ve výstroji. V poslední třetině se domácí marně snažili vyrovnat, jihlavští hokejisté si rozhodující třetí výhru v sérii zkušeně pohlídali.

Také Hradec Králové dokázal ukončit sérii na soupeřově ledě, v Kadani postoupil po vítězství 4:2. Všechny čtyři góly vstřelili Východočeši v druhé třetině, poslední z nich dal v 39. minutě po úniku ve vlastním oslabení Volráb.

V poslední části už hosté jen udržovali tříbrankový náskok. Neuhlídali pouze Fábryho, který rovněž v oslabení v 49. minutě prostřelil betony brankáře Luňáka a upravil na konečných 2:4.

Osmifinále play-off první hokejové ligy - 4. zápasy:
Kadaň - Hradec Králové 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)
Branky: 26. Rudovský, 49. Fábry - 23. Pazdera, 30. Kubišta, 31. Fořt, 39. Volráb. Rozhodčí: Jebavý, Jílek - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 10:9, navíc Hruška (Hradec Kr.) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 640. Konečný stav série: 1:3.
Havířov - Jihlava 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 31. Přeučil - 16. Bezděk, 30. Bakus. Rozhodčí: Dvořák, Ondřej - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:0. Diváci: 1287. Konečný stav série: 1:3.
Havlíčkův Brod - Olomouc 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 39. Řípa. Rozhodčí: Souček, Blecha - Žídek, Podrazil. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1350. Konečný stav série: 1:3.
Čtvrtfinálové dvojice:
Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou, Kometa Brno - Olomouc, Chomutov - Jihlava, Vrchlabí - Hradec Králové.

Reklama