Hlavní obsah

Arsenal jen remizoval, do vedení se vrátil Manchester United

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu nebudou na nedělní londýnské derby proti Tottenhamu vzpomínat v dobrém. Nejenže ztratili dva body za remízu 0:0, ale zároveň přišli o vyloučeného Eboueho. Zranění si navíc přivodili Adebayor a Clichy. Manchester United dokázal díky brance Giggse zvítězit na půdě West Hamu a opět se vrátil do čela tabulky před Liverpool.

Článek

Oba manažeři mohli využít čerstvých posil. Arséne Wenger na lavičce Arsenalu měl k dispozici ruského tvůrce hry Andreje Aršavina, v dresu Kohoutů zase mohl nastoupit navrátilec z Liverpoolu Robbie Keane. Narozdíl od Keana však Aršavin zůstal pouze na lavičce, stejně jako chorvatský reprezentant Eduardo, jenž se vyléčil ze zlomeniny nohy.

Zápas se pro Arsenal nevyvíjel dobře. Sice se brzy dočkal branky po dorážce Eboueho, jeho gól však nebyl uznán kvůli faulu spoluhráče Emmanuela Adebayora. Oba nedohráli ani první půli, když Adebayor musel kvůli zranění střídat a Eboue uviděl za oplácení druhou žlutou a následně červenou kartu.

Zranil se i Clichy

Po změně stran musel s rozraženou hlavou odstoupit i bek Gael Clichy. Arsenalu se opět rozrostla marodka, na které je už rok i český záložník Tomáš Rosický, který se postupně připravuje na návrat.

Oslabený Arsenal se zatáhl do obrany a Tottenham byl blízko gólu, ovšem v brance hostů zářil gólman Manuel Almunia. Vytáhl se hlavně v úplném závěru, kdy vychytal sólo chorvatského záložníka Luky Modriče.

Tottenham svého rivala v lize neporazil podevatenácté za sebou, naposledy nad Arsenalem vyhrál v roce 1999

Manchester United se radoval z výhry

Diváci na stadiónu West Hamu United na úvodní branku duelu proti úřadujícímu mistru anglické Premier League Manchesteru United čekali až do 62. minuty. K jejich nelibosti se ale radovali hosté.

Přesnou trefou otevřel skóre zápasu Ryan Giggs, jehož střela z dálky zaplula za záda gólmana Greena. Díky třem bodům za vítězství 1:0 se Manchester vrátil zpět do čela ligové tabulky o dva body před Liverpool. Svěřenci manažera Alexe Fergusona navíc mají ještě jedno utkání k dobru.

Český reprezentant Radoslav Kováč zůstal pouze na lavičce West Hamu a i on sledoval, jak gólman hostů Edwin van der Sar vytvořil další rekord v neprůstřelnosti. Čisté konto drží již 1211 minut, čímž překonal brankáře Glasgow Rangers Chrise Wooda ze sezóny 186/87.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Tottenham - Arsenal 0:0, West Ham - Manchester United 0:1 (62. Giggs).

Reklama

Související témata: