Hlavní obsah

Benátky jsou připraveny vyrukovat na Ústí i s Hniličkou v brance

BENÁTKY NAD JIZEROU

Už v předkole první ligy se hokejisté Benátek nad Jizerou postarali o senzaci, když vyřadili favorizovanou Chrudim 3:0 na zápasy. Ve čtvrtfinále play-off, které začíná ve středu, je čeká vítěz základní části Ústí nad Labem a ani tentokrát nováček soutěže neskládá zbraně. Navíc hodlá použít i svou tajnou zbraň - v brance by se mohl objevit olympijský vítěz a mistr světa Milan Hnilička.

Článek

“Milan Hnilička s námi trénuje a je pravda, že technicky je vše připraveno, aby mohl zasáhnout do hry," potvrdil na klubových stránkách Benátek asistent trenéra Luděk Škaloud. "Rádi jsme využili toho, že Milan projevil zájem u nás trénovat a při té příležitosti jsme technicky zrealizovali hostování, aby za nás mohl nastoupit."

Hnilička je hráčem extraligového Liberce, ale před Vánoci přerušil kariéru pro únavový syndrom. Na konci ledna se však do branky vrátil a začal se připravovat na návrat v Benátkách nad Jizerou, které jsou jakýmsi farmářským týmem Bílých Tygrů. Ti mezitím získali finského gólmana Leinonena a s Hniličkou alespoň pro zbytek této sezóny přestali počítat.

Přesto by se ještě nedávno reprezentační gólman mohl na ledě znovu objevit a to v play-off druhé nejvyšší soutěže. "V tréninku jde jeho výkonnost každým dnem nahoru a je na něm vidět, že má strašnou chuť si ještě zachytat. Sám mi říkal, že v případě, že se bude cítit dobře a bude potřeba využít jeho služeb, pomůže našemu mužstvu a půjde do toho," připustil Škaloud.

Jeho týmu přišlo angažování tak zkušeného brankáře mimořádně vhod. "S gólmany jsme letos měli problémy. Zejména v případě, kdy museli odejít do Liberce, Nedvídka navíc čeká univerziáda," vypočítal asistent Benátek. Klub má navíc na marodce i obránce Hracha a Kajínka, přesto se proti Ústí nevzdává předem. "Ústí je bezesporu obrovský favorit, v celé soutěži je to nejdisciplinovanější a nejorganizovanější tým. Bude to velká škola pro hráče.  Ale přesto si myslím, že nějaké šance máme," dodal Škaloud.

Reklama

Související témata: