Hlavní obsah

Budějovice - Teplice 3:1Dynamo drží naději na skupinu o titul, Teplice dál tápou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Řezníček 0 : 1
52. Šulc 1 : 1
80. Schranz 2 : 1
90. Šulc 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic ve 29. kole první ligy porazili v přesilovce po obratu Teplice 3:1. Hosty, oslabené od 36. minuty o vyloučeného Matěje Radostu, poslal po přestávce do vedení Jakub Řezníček, za Jihočechy vzápětí srovnal Pavel Šulc. V 80. minutě dokonal obrat nejlepší střelec nováčka nejvyšší soutěže Ivan Schranz a v nastavení se znovu trefil Šulc. Dynamo potřetí za sebou bodovalo a stále drží šanci na účast v nadstavbové skupině o titul. Teplice potřetí po sobě prohrály a jsou tabulce dvanácté.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Zleva brankář Teplic Tomáš Grigar a z gólu se radující Ivan Schranz z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

České Budějovice hrály téměř hodinu přesilovku. V prvním poločase dostal v rozmezí pouhých pár desítek sekund dvě žluté karty Radosta a zápas pro něj brzy skončil.

Do té doby byly Teplice lepší a špatně nehrály ani v oslabení. To se potvrdilo v úvodu druhého poločasu. Ve 47. minutě Řezníček ve spolupráci s Jakubem Marešem přelstili českobudějovickou defenzivu a první jmenovaný vstřelil vedoucí gól Severočechů.

České Budějovice však na inkasovanou branku rychle zareagovaly. O pár minut později po přihrávce Mészárose vyrovnal svým premiérovým prvoligovým gólem devatenáctiletý Šulc.

Schranz uklidnil domácí

Domácí pak byli i vzhledem k početní převaze do konce utkání lepší, ale dlouho se nemohli gólově prosadit. Až 10 minut před koncem po závaru propálil teplického brankáře Grigara Schranz a připsal si devátou trefu v ligové sezoně. V třetí minutě nastaveného času pak po přihrávce od Mršiče skóroval ještě jednou Šulc.

České Budějovice díky vítězství poskočily v tabulce na sedmé místo. Před závěrečným kolem základní části ztrácejí na šestý Baník, který drží poslední příčku znamenající účast ve skupině o titul, jediný bod.

29. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:1 (0:0)
Branky: 53. a 90.+3 Šulc, 80. Schranz - 47. Řezníček. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel. ŽK: Talověrov, Táborský, Čolič - Radosta, Kučera. ČK: 36. Radosta. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Talověrov, Sivok, Kladrubský - Brandner (53. Táborský), Čavoš (76. Javorek), Šulc, Kulhánek, Mészáros (53. Mršič) - Schranz (87. Havel). Trenér: Horejš.
Teplice: Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček - Černý (84. Mpondo), Žitný, Kučera, Trubač (84. P. Mareš), Radosta - J. Mareš (80. Moulis), Řezníček. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: