Hlavní obsah

Šampionem se stal zástupce Teplic

Praha

V pátek vyvrcholila česká TS COOL liga ve hře FIFA 20 Ultimate Team. V play-off se utkalo šest nejlepších virtuálních fotbalistů z České republiky, kteří se do vyřazovací části probojovali z devítikolové ligy. Celkovým vítězem se po třech vyhraných sériích stal překvapivě Matěj „MikiTheGoat“ Mikan z esportové sestavy FK Teplice. Tento mladík si v šestnácti letech vysoutěžil dohromady 56 tisíc korun.

Foto: Playzone.cz

TS COOL liga má na programu finálový večer, kdo se stane šampionem? Ilustrační foto

Článek

Nejlepší dva hráči ze základní části postoupili přímo do semifinále, zbylí čtyři začali svou cestu ve čtvrtfinále. Každý zápas se hrál na dvě vítězné hry a diváci se dočkali velkolepé podívané. Většina duelů byla velmi vyrovnaná a z šesti duelů skončily hned čtyři stavem 2:1.

Emerickson potrápil favorita, rozhodla chyba v prodloužení

Play-off vypuklo soubojem sparťana Emericksona a plzeňského zástupce T9Lakyho. V zápase byl jednoznačným favoritem druhý jmenovaný, jelikož T9Laky byl dlouhou dobu považován za jasnou jedničku na domácí scéně. V prvním střetu byl stav dlouho vyrovnaný a Emerickson svého soupeře dokázal pořádně potrápit. Zápas dokonce dospěl do prodloužení, ale v něm za stavu 1:1 hráč Sparty udělal ve 119. minutě strašlivou minelu, které T9Laky využil a šel v sérii do vedení 1:0.

Druhá hra už probíhala dle papírových předpokladů, kdy zástupce plzeňské Viktorky kontroloval průběh od začátku až do konce. V druhém zápase si po devadesáti virtuálních minutách došel pro vítězství 2:0 a tím i pro výhru v celé sérii.

Mladá dravost zvítězila nad zkušeností

V druhém čtvrtfinálovém utkání se utkali RIIJK z týmu Entropiq a Miki z Teplic. V tomto duelu se utkali dva naprosto odlišní hráči, jelikož RIIJK patří ke zkušeným mazákům FIFA scény, mezitím co Miki je naopak označován za vycházející talent. V úvodní hře se projevila Mikiho agresivní hra, která se mu tentokrát vyplatila, a dokázal si dojít pro výhru 3:1.

V druhé hře naopak lépe zafungoval RIIJKův klid, když přehrál svého soupeře díky taktickému bránění. RIIJK většinou vycházel ze zajištěné obrany a opatrná hra na Mikiho zafungovala naprosto ideálně. Hráči týmu Entropiq stačilo nakonec ke srovnání stavu série jen jednou rozvlnit síť.

V rozhodující hře už ale Miki prolomil RIIJKovu obranu poměrně brzy, čímž se hra otevřela a hrálo se dle Mikiho gusta. Teplický mladík dokázal držet míč a nakonec si dojít pro vítězství 2:1, díky čemuž postoupil mezi nejlepší čtveřici.

MikiTheGoat a jeho jízda

Chvíli na to čekalo Mikiho semifinále proti nejlepšímu hráči základní části, kterým byl DRMi10 z Viktorie Plzeň. Do série dokázal rozehraný Miki vstoupit mnohem lépe a díky dvěma brankám a udržené nule šel v semifinále do vedení 1:0.

DRMi ale následně ukázal, že do play-off z prvního místa nepostoupil pro nic za nic. Plzeňský mazák hned v druhé bitvě třikrát rozvlnil síť a výhrou 3:1 si vynutil rozhodující zápas.

V něm ale jednoznačně dominoval MikiTheGoat, který chytil střeleckou slinu a po klidnějším prvním poločase, kdy získal vedení 1:0 to teplický plejer naplno rozjel, a rychle přidal další tři branky, takže DRMi10 už mohl jen korigovat na konečných 4:1.

Seron přehrál T9Lakyho i v play-off

Druhý semifinálový duel byl považován za předčasné finále, protože právě Seron a T9Laky byli považováni za největší favority na celkové vítězství v lize. A zrovna tato dvojice se utkala v posledním kole základní části, kdy Seron zvítězil 2:1. I v play-off šel do vedení Seron, který úvodní duel vyhrál 2:0.

T9Laky měl už v prvním utkání celou řadu šancí, ale Seronovi z týmu Sampi skvěle zachytal brankář Jens Lehmann. V druhém zápase ale plzeňský hráč dokázal prolomit smůlu a svého mladého protivníka sestřelil 3:1.

V třetím zápase ale Seron ukázal, že se finále první sezóny TS COOL ligy ponese ve znamení mladých tváří a patnáctiletý talent dokázal uhrát výhru 2:1 a postoupit tak do velkého finále proti o rok staršímu Mikimu.

Plzeňská bitva o 3. místo

V sérii o bronz se utkali hráči Viktorie Plzeň DRMi10 a T9Laky. V tomto bratrovražedném souboji si T9Laky zlepšil v rámci možností pokaženou náladu ze smolného semifinále. Série šla totiž jednoznačně v jeho prospěch a do boje o medaili vstoupil kontrolovaným vítězstvím 2:0.

V druhé hře zdrcený DRMi kapituloval během padesáti minut hned čtyřikrát a následně už se zápas dohrával jen z povinnosti. T9Laky si zápas zkušeně pohlídal a po vítězství 4:1 si odnesl spolu s bronzovou medailí v součtu 21 tisíc korun.

Grandfinále mladíků ovládl Miki z Teplic

Ve finále se hrálo o nádherný pohár a dohromady 75 tisíc korun, o které se utkali dva nejmladší hráči z celé ligy: Seron z týmu Sampi a Miki z FK Teplice. Teplický reprezentant v úvodní hře naplno rozjel svůj gólostroj a vyhrál dokonce 4:1.

Seron se ale nevzdal a v druhém zápase to byl on, který jednoznačně dominoval. Mikimu nakonec patnáctiletá hvězda nadělila bůra a po přesvědčivé výhře 5:0 série zamířila do závěrečné hry.

V té byla na obou hráčích vidět velká nervozita, ale velký tlak dokázal lépe ustát Miki, který šel už ve 25. minutě do vedení 2:0. I na něj ale dolehla atmosféra velkého finále a sám netradičně zalezl na svoji polovinu, snažil se tahat čas a soustředit se na hru v obraně. Seron se sice zaníceně hnal kupředu a v 63. minutě Seron dokonce snížil na 2:1, ale nakonec to Miki zvládl a ještě díky otevřené obraně svého soupeře nadělil Seronovi v nastavení třetí gól. Tím si Miki nezajistil jen velký honosný pohár, ale také finanční odměnu v celkové výši 56 tisíc korun.

Výsledky

AC Sparta Praha (Emerickson) vs. FC Viktoria Plzeň (T9Laky)

Na zápasy: 0:2 (1:2, 0:2)

Entropiq (RIIJK) vs. FK Teplice (MikiTheGoat)

Na zápasy 1:2 (1:3, 1:0, 1:2)

FC Viktoria Plzeň (DRMi10) vs. FK Teplice (MikiTheGoat)

Na zápasy 1:2 (0:2, 3:1, 1:4)

Sampi (Seron) vs. FC Viktoria Plzeň (T9Laky)

Na zápasy: 2:1 (2:0, 1:3, 2:1)

DRMi10 vs. FC Viktoria Plzeň (T9Laky)

Na zápasy: 0:2 (0:2, 1:4)

FK Teplice (MikiTheGoat) vs. Sampi (Seron)

Na zápasy: 2:1 (4:1, 0:5, 3:1)

Konečné pořadí:

1. MikiTheGoat (FK Teplice)

2. Seron (Sampi)

3. T9Laky (Viktoria Plzeň)

Reklama