Hlavní obsah

Teplice - Příbram 4:0Severočeši utnuli sérii bez vítězství, Grigar slaví stou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Řezníček 1 : 0
41. Žitný 2 : 0
65. Trubač 3 : 0
90. Řezníček 4 : 0
Záznam online reportáže

Radek MalinaSport.czPrávo

Nemilosrdně potrestali fotbalisté Teplic krátce před pauzou dvě fatální hrubky příbramských borců v rozehrávce a rozhodli tak bitvu 30. kola nejvyšší tuzemské soutěže, když zvítězili 4:0. Středočeši s výjimkou jediné situace byli na severu Čech zcela neškodní.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácí borci vstupovali do zápasu po sérii pěti zápasů bez vítězství, přičemž předešlé tři duely dokonce prohráli, a tak nebylo divu, že z jejich strany byl úvod mimořádně opatrný. Pohybliví hosté měli míč často ve své moci, jenže efekt byl nulový.

S přibývajícím časem Severočeši získávali klid a jistotu, převzali nad zápasem vládu a měli několik šancí. Po Řezníčkově přízemním centru z levé strany sebral v poslední chvíli z kopačky Mareše dobře vybíhající brankář Melichar, následně po přihrávce od Černého se Řezníček prokličkoval až před Melichara, jenže než stačil domácí útočník zakončit, Kingue jej o balon připravil.

Následně přišla jediná šance příbramského týmu. Po zmatcích v pokutovém území domácích dostal přihrávku proti noze do ideální pozice Soldát, ale Grigar stačil vyběhnout až téměř k pokutovému území a velkou šanci zmařil.

Řezníček se nemýlil

Po osmatřiceti minutách Cmiljanovič vyvážející balon při snaze o rozehrávku chyboval, nechal se obehrát Černým, který z pravé strany přízemním centrem našel v pokutovém území Řezníčka pálícího přesně k tyči - 1:0.

Vzápětí hosté vyrobili další chybu, když tentokrát na pravé straně při zakládání akce Dramému vypíchl míč Řezníček, podnikl rychlý výpad, na jehož konci místo přihrávky na zcela volného Černého vystřelil, brankář Melichar balon jen vyrazil a Žitný doklepl skluzem míč do sítě - 2:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva autor gólu Patrik Žitný z Teplic a jeho spoluhráč David Černý se radují z druhé branky.

Vzápětí mohl příbramské borce ještě dorazit Mareš, ale po parádním centru hlavičkoval ve stoprocentní gólové šanci přímo do náruče Melichara.

Po obrátce se sice hostující trenér Pavel Horváth snažil střídáním změnit obraz hry i skóre, jenže jeho svěřenci se nedokázali dostat do hry a vůbec nebyli nebezpeční.

Trubač dal jistotu

Náskok domácích mohl naopak navýšit Řezníček, ale na navýšení náskoku si musel nechat zajít chuť. Zato když v 65. minutě Tepličtí zaútočili po levé straně a Kingue centrovaný míč nesmyslně odrážel bokem na střed velkého vápna, pálil Trubač nechytatelně - 3:0.

Severočeši si pak s přehledem pohlídali zisk tří bodů, a hlavně čisté konto, které pro brankáře Grigara znamenalo stou nulu v ligové kariéře, na niž čekal pět zápasů. V poslední minutě pak nášup pro Příbram pečetil Řezníček, který si připsal pátou trefu v sedmi duelech po restartu soutěže.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)
Branky: 39. a 90.+2 Řezníček, 41. Žitný, 65. Trubač. Rozhodčí: Berka - Paták, Dobrovolný - Proske (video). ŽK: Čmovš, J. Mareš - Kingue, Dramé, Polidar. ČK: 77. Kingue. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadiónu).
Teplice: Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček, Černý (89. Paradin) - Žitný (86. Ljevakovič), Kučera, Trubač (86. P. Mareš), Moulis - J. Mareš, Řezníček. Trenér: Hejkal.
Příbram: Melichar - Kvída (46. Pazdera), Kingue, Dramé, Cmiljanovič - Soldát (75. Hájek) - Antwi (46. Škoda), Zorvan, Pinc (75. Kleščík), Nový (54. Slepička) - Polidar. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: