Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 0:1Nezastavitelní Západočeši nezaváhali ani na Hané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hořava 0 : 1
Záznam online reportáže

Petr MarekSport.czPrávo

Fotbalisté olomoucké Sigmy v závěrečném kole základní části nejvyšší soutěže proti Plzni zřejmě s ohledem na středeční pohárové semifinále s Libercem šetřili opory. Zatímco hostům chyběli v základu jen zranění Limberský s Čermákem, domácí kouč Radoslav Látal nechal odpočívat hned sedm hráčů, a to bylo na jeho tým příliš. Plzni stačil na těsnou výhru 1:0 a zisk tří bodů taktický výkon. Sigma po prohře musí strávit skupinu o udržení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Mojmír Chytil z Olomouce, Jakub Yunis z Olomouce a Jakub Brabec z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Hanáci začali ustrašeně, od úvodu jen bránili, nechali Plzeň v klidu kombinovat a po deseti minutách za to byli zaslouženě potrestáni. Po centru zprava se odražený míč dostal k Hořavovi a plzeňský záložník, který jako odchovanec Sigmy Andrův stadion dokonale zná, ranou z deseti metrů pod břevno nekompromisně zavěsil.

Západočeši od té doby ubrali na aktivitě a hráli prakticky, jen co potřebovali. Domácí se tak přece jen několikrát dostali před šestnáctku Plzně, ale tam jejich snaha končila. Kloudnou akci vymyslet nedokázali a na bránu Hrušky za celý poločas nevyslali ani jednu střelu.

Po přestávce trenér Látal posílil střed hřiště, když na trávník místo stopera Jemelky a útočníka Chytila vyběhli Houska s Breitem a Sigma viditelně ožila. Kerbr ve 46. minutě našel ve vápně ideálně Zahradníčka, Hruška však svůj tým podržel. Za chvíli z téměř podobné akce hlavičkoval těsně vedle brány Yunis.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Joel Ngandu Kayamba z Plzně a Milan Kerbr z Olomouce.

Plzeň poté zpozorněla a začala si počínat obezřetněji. Hanáci sice pořád byli aktivnější, do šancí se však už nedostávali. Naopak v 70. minutě musel hasit nebezpečí Mandous, když kryl tvrdou střelu Kopice.

O pět minut později zlikvidoval tutovku Beaguela, jehož po parádním sólu z vlastní poloviny skvěle uvolnil Kalvach. Pět minut před koncem ještě jedovatě pálil Kovařík, ale těsně vedle. A protože vzápětí se vyznamenal znovu Mandous, když si poradil s bombou Buchy, skóre se už neměnilo.

30. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 16. Hořava. Rozhodčí: Marek - Podaný, Melichar. ŽK: Kerbr, Breite - Havel, Kalvach, Mihálik. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Štěrba, Jemelka (46. Breite), Kerbr (63. Sladký) - Zahradníček, Zmrzlý (78. Juliš), Greššák, Chytil (46. Houska), Hála (69. González) - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda (90. Pernica), Brabec, Kovařík - Bucha, Kalvach, Hořava (65. Diaz) - Kayamba, Beauguel (78. Mihálik), Kopic (90. Hloušek). Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: