Hlavní obsah

Odvrátí Liptovský Mikuláš vyřazení?

Jako na houpačce se vyvíjí čtvrtfinále nejvyšší slovenské hokejové soutěže mezi Liptovským Mikulášem a Zvolenem. Zatímco ostatní souboje znají své postupující, příznivci těchto klubů s napětím očekávají dnešní šesté utkání. V případě úspěchu mohou hosté slavit postup mezi nejlepší čtveřici.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK

Martin Štrba (vlevo) ze Zvolena a Jiří Heš z Liptovského Mikuláše

Článek

Předpoklad nejvyrovnanější série tedy našel své naplnění. První duel na zvolenském ledě přinesl radost hostům. Následující klání však patřil čtvrtému týmu základní části. Český legionář Martin Tomášek poté rozhodl svou brankou minutu před koncem třetího utkání o úspěchu Liptovského Mikuláše.

Ve čtvrtém zápase vychytal důležité vítězství Zvolenu až třetí gólman klubu, Lukáš Škrečko. Paradoxně přitom Zvolen disponuje nejvyrovnanější brankářskou dvojicí extraligy. Laca však vyřadila ze hry nemoc, Murín se v deváté minutě nešťastně zranil. Jednadvacetiletý Škrečko však svou úlohu zvládl znamenitě. Přitom ještě po první třetině vše nasvědčovalo blížící se třetí výhře Liptovského Mikuláše, jenže dvoubrankové manko hosté v prostřední části smazali. První minuta prodloužení pak přinesla dokonání obratu, o což se postaral přesným zásahem Martin Štrba.

O tři dny později na zvolenském ledě uzdravený Laco svému celku pomohl k otočení série. Úvodní dějství ještě drželi hosté krok, ovšem po zbytek střetnutí dominovalo na ledě jen jedno mužstvo. Zvolen se po výsledku 6-1 ujal vedení v sérii, a již jen jeden úspěch jej dělí od postupu mezi elitní čtveřici.

Liptovský Mikuláš přináší svým fanouškům o mnoho více radosti než v minulé nepovedené sezóně. Brankářskou jistotu představuje Martin Falter. Pavel Kumstát a Jiří Heš vévodí obranným řadám. Týmové produktivitě v play-off vévodí s pěti body kapitán Juraj Halaj.

„Naše taktika uspět v přesilovkách a při brejcích nám při posledním klání ve Zvoleně nevyšla. Hráči si přesto nadále věří. Je v našich schopnostech a silách šestý zápas vyhrát a vrátit se k rozhodujícímu utkání na zvolenský led“, uvedl trenér Liptovského Mikuláše Mojmír Trličík.

Zvolenští po letech půstu opět hodlají uzmout některou z medailových pozic. Svěřence kouče Miloše Holaňe čeká ještě hodně práce, přesto pod Pustým hradem o postupu nepochybují. K úspěchu má dopomoci uzdravený Ján Laco. Pilířem zadních řad je Ladislav Čierny. Čtyři branky zaznamenal ve vyřazovacích bojích Martin Štrba, Michal Chovan vévodí se sedmi body produktivitě celého play-off.

Podaří se v souboji celků majících na střídačce české lodivody dnešním vítězstvím Zvolenu rozhodnout, nebo si Liptovský Mikuláš vynutí sedmé střetnutí? Bwin očekává vyrovnaný duel, a tak na vítězství Liptovského Mikuláše i Zvolenu vypsal stejný kurs 2.37, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.15.

Reklama