Hlavní obsah

Federer bude i nadále bez trenéra

Světová tenisová dvojka, Švýcar Roger Federer, se bude nakonec na turnaje opět připravovat sám. Po týdenním testování v Dubaji se s Darrenem Cahillem dohodli, že spolu nebudou dále spolupracovat. Podle internetového serveru Thaindian.com australský kouč uvedl, že by pro něj bylo cestování příliš složité.

Článek

Už už to vypadalo, že bude mít Roger Federer po necelých dvou letech opět trenéra. Vše ale dopadlo jinak. Týden se v Dubaji švýcarský tenista připravoval s australským koučem Darrenem Cahillem, který v minulosti trénoval Američana Andre Agassiho a Australana Lleytona Hewita. Nakonec se ale dohodli, že každý půjde svou cestou.

Podle serveru Thaindian.com Cahill uvedl jako důvod cestování, které by pro něj bylo příliš složité. "Hodně jsme spolu trénovali. Rozhodli jsme se ale, že do toho spolu nepůjdeme. Řekl mi, že všechno to cestování by pro něj bylo příliš složité," uvedl Federer na turnaji v Indian Wells.

Bývalá světová jednička tak bude nadále částečně spolupracovat se švýcarským daviscupovým kapitánem Severinem Luethim. Šestadvacetiletý tenista se vrací po šestitýdenní pauze na kurty.

Naposledy se představil ve finále Australian Open, kde v pětisetové bitvě podlehl Rafaelu Nadalovi. Poté si léčil bolavá záda a nenastoupil tak ani v 1. kole Davis Cupu. Tento týden se však už objeví na turnaji v Indian Wells, kde bude obhajovat loňské semifinále.

Reklama