Hlavní obsah

Házenkář Radim Chudoba jde z Karviné do Frýdku-Místku

Karviná

Poslední extraligová sezona házenkářům SKP Frýdek-Místek nevyšla. Na třetí výhru v sezoně dosáhli až v posledním utkání před ukončením sezony způsobené pandemií nemocí covid-19, čemuž by se v novém ročníku rádi vyhnuli. Pomoc k tomu má jak nový trenér Daniel Valo, tak nejnovější posila Moravanů Radim Chudoba z Karviné. V týmu pokračují také opory Sebastián Strack či Vojtěch Petrovský.

Foto: Profimedia.cz

Radim Chudoba na archivní snímku

Článek

„Frýdek-Místek má za sebou nejhorší sezonu za poslední roky. Budeme se snažit, abychom měli výsledky lepší a věřím, že s trenérem Danem Valem to bude krok vpřed pro celý tým," uvedl 29letý Chudoba, jenž se s vedením Frýdku-Místku domluvil na roční smlouvě. „Měl jsem nabídky i ze zahraničí, ale rozhodl jsem se pro Frýdek-Místek, protože já i klub jsme měli zájem o spolupráci," řekl házenkář.

Chudoba odehrál poslední sezonu v Karviné, kam se předloni v listopadu vrátil po tříletém působení v mateřské Považské Bystrici. U mistrovského titulu tak nebyl. A o titul si zřejmě nezahraje ani v novém angažmá.

„Bude to chtít nějaký čas, než si všechno sedne, ale pár kluků z týmu znám, takže uvidíme. Je tady Vojta Petrovský, což je skvělý hráč, jeden z nejzkušenějších v lize. Hráli jsme spolu tři roky. Kromě něj znám ještě Víťu Pyška a Tomáše Mlotka, který pochází z Karviné stejně jako já. S dalšími se seznámím," uvedl Chudoba.

„Jak na tom ale budeme, ukáže teprve čas. Myslím si, že každý v klubu bude chtít lepší umístění, než bylo to loňské. Pro každý tým, do kterého přijdou noví hráči, bude potřeba čas, než se sehrají. Každopádně věřím v lepší umístění než v předchozí sezóně," poukázal na nelichotivou předposlední pozici Frýdku-Místku po 21. kolech, kdy byla soutěž ukončena.

Reklama

Související témata: