Hlavní obsah

Sparťané tušili, že to bude jiný a těžší zápas

V prvním semifinále přejela Sparta Karlovy Vary suverénně a bez větších zaškobrtnutí, ve čtvrtek už to byl ale mezi oběma soupeři úplně jiný zápas. Vary často favorita série přehrávaly a domácí museli stále dotahovat ztrátu. "Nikdo z nás nečekal, že když jsme jim dali v prvním zápase 5:2, tak ten druhý skončí 5:0 a pojedou domů," chválil soupeře nejaktivnější ze Sparťanů Tomáš Netík.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový útočník Sparty Petr Ton.

Článek

"Věděli jsme, že to bude jiný zápas než včera, protože to jsme dali rychlé góly a to je vždycky hodně znát. Najednou se vám hraje jednodušeji, zatímco druhé mužstvo je dole," vykládal po čtvrtečním duelu Netík. "Myslím, že takovéhle už ty zápasy budou všechny: víc urputný, víc dohrávaný, bojovnější s minimem branek. Včera bylo na obou týmech vidět, že nejsou ještě rozehraný," přidal se Petr Ton.

Právě oni dva zařídili pro Spartu v první třetině vyrovnání, když se Ton dostal do nájezdu a nedal Mensatorovi šanci. "S Tomášem máme nacvičené signály, že když je v tísni u mantinelu a má chviličku času, tak mi to dá na prostředek a mým úkolem je v tu chvíli startovat. Ještě bylo štěstí, že hráč, který chtěl v pádu přihrávku zblokovat, se netrefil úplně ideálně a puk tam zůstal," popsal celou akci Ton.

Spartě nevycházelo to, co v minulých zápasech

"Risknul jsem to. Čekal jsem nájezd do bekhendu, ale on zareagoval na můj pohyb. Když se takový hráč dostane do jízdy, tak se jen těžko zastavuje," uznale tvrdil i brankář Varů Lukáš Mensator. Jenže ve druhé třetině musela Sparta brankovou ztrátu dohánět znovu, Vary dostal podruhé do vedení Procházka. "Pořád jsme se tlačili dopředu a chtěli rozhodnout. Nějaké šance tam byly, ale to, co nám šlo v minulých zápasech, teď zkrátka nevycházelo," mrzelo Tona.

Dokázali sice vyrovnat a vynutit si prodloužení, jenže další výhra Sparty se v narvané holešovické hale nekonala. "Až na tu příležitost Davida Výborného jsme se k žádný velký šanci nedostali. Nevyužili jsme ani přesilovku v prodloužení a oni dali gól za dvacet vteřin. To rozhodlo zápas," byl si vědom Ton. "My hráli přesilovku dvě minuty a nedali, oni ji využili už za třicet vteřin. To byl ten rozdíl," dodal Tomáš Netík.

Reklama

Související témata: