Hlavní obsah

Zase ten Liverpool..., zoufal si po losu Ligy mistrů Čech

PRAHA

Českého fotbalového brankáře londýnské Chelsea Petra Čecha trochu mrzí páteční los Ligy mistrů, který týmu Blues přisoudil do čtvrtfinále Liverpool, v semifinále soutěže pak tým Guuse Hiddinka může narazit na jednoho z dvojice Barcelona - Bayern. "Možná je malinko škoda, že jak Liverpool, tak Barca a mnichovský Bayern jsou všechno týmy, se kterými jsme již v Lize mistrů hráli,“ řekl na svých stránkách Čech.

Článek

"Říkal jsem si, jestli zafunguje ironie osudu, že dostaneme ve čtvrtfinále Barcelonu a pak v semifinále Liverpool. A ono to vyšlo obráceně, takhle se to přehodilo," zafilozofovala si nad pátečním losem nejprestižnější klubové soutěže světa česká brankářská jednička.

Chelsea se s Liverpoolem paradoxně potká v Lize mistrů již v pátém ročníku po sobě. "Možná je malinko škoda, že jak Liverpool, tak Barcelona a Bayern jsou všechno týmy, se kterými jsme již v Lize mistrů hráli, na druhou stranu jsou to všechna mužstva, která jsou zárukou prvotřídní kvality, takže naši fanoušci mohou být s losem spokojení,“ prozradil šestadvacetiletý gólman.

„Budu-li hodně předjímat, pokud půjdeme úspěšně dál Champions League, můžeme si pak zpětně říci, že jsme vyřadili samé giganty evropského klubového fotbalu,“ myslí si Čech, jenž v dresu Chelsea od svého příchodu do Londýna v roce 2004 odchytal již 141 zápasů.

První kolo čtvrtfinále odehraje Chelsea na stadiónu Anfield Road 8. dubna. Odveta potom oba celky čeká na hřišti Stamford Bridge 14. dubna. "Myslím si, že bude velmi důležitý zápas venku. Pohárová matematika je jasná: gól na hřišti soupeře může tuto sérii rozhodnout," dodal na závěr Čech.

Reklama

Související témata: