Hlavní obsah

Zatočila se spekulanty! Sparta trestá překupníky zákazem vstupu na stadion

Praha
Aktualizováno

Přivydělali si, ale trest je nemine. Fotbalová Sparta se rázně postavila proti hamižným fanouškům, kteří zneužili nabídky klubu získat vstupenku na středeční pohárový duel s Plzní za symbolických 5 korun. Někteří výtečníci lístky obratem zpeněžili na internetové burze za částky se dvěma i třemi nulami. Sparta ovšem některé z nich ztotožnila, zneplatnila jejich permanentní vstupenky a zakázala jim vstup na stadion po dobu jednoho roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty na utkání semifinále MOL Cupu proti Plzni - ilustrační foto.

Článek

Takové zneužití šlechetné nabídky nečekali. Semifinále MOL Cupu s Plzní (2:1) bylo po koronavirové pauze první příležitostí, kdy vpustit do hlediště alespoň kolem dvou tisíc diváků.

Funkcionáři Sparty proto vstupenky přednostně nabídli majitelům permanentek, kteří do nucené přestávky nechyběli na ani jednom domácím zápase. Navíc zadarmo, protože symbolických 5 korun byl manipulační poplatek prodejní sítě.

Jaké však bylo jejich překvapení, když zjistili, že někteří z „nejvěrnějších" začali s unikátními vstupenkami hned kšeftovat!

„Předpokládáme, že kdo lístek získá, chce zápas po dlouhé pauze opravdu vidět. Vstupenky samozřejmě nejsou určeny k dalšímu přeprodeji," neskrýval zklamání Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Jde o porušení obchodních podmínek

Po zvážení dalšího postupu klub zasáhl. "Podařilo se nám některé z prodejců ztotožnit a kvůli porušení obchodních podmínek AC Sparta Praha se klub rozhodl přistoupit k potrestání těchto permanentkářů. V jejich případech dojde k zneplatnění permanentní vstupenky na aktuální ročník, což v praxi znamená, že se nebudou moci zapojit do distribuce na zbývající utkání Sparty v této sezoně. Zároveň jim byl udělen roční zákaz vstupu do Generali Česká pojišťovna Areny," oznámila Sparta na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na utkání semifinále MOL Cupu se vrátili v omezeném množství fanoušci.

"Sparta nechce, aby se slušní a poctiví fanoušci, kterým se nepodaří sehnat vstupenky oficiální cestou, stávali obětí podobných spekulantů. Přeprodávání vstupenek výslovně zakazují naše obchodní podmínky a apelujeme na všechny fanoušky, aby přeprodávání vstupenek nepodporovali a nekupovali je tímto způsobem," zdůrazňuje letenský klub.

Sparta se bude dál snažit problematiku přeprodávání vstupenek řešit, opatření považuje za první krok.

Přijde vám trest pro překupníky vstupenek na zápas Sparty adekvátní?
ano, je dostatečný
17,6 %
ne, Sparta měla nastavit ještě přísnější metr
82,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11870 čtenářů.

Reklama

Související témata: