Hlavní obsah

Diskař Kanter předvedl historický výkon v hale

VÄXJÖ

Hala ve švédském Vaxjö byla o víkendu svědkem historického výkonu v hodu diskem. Estonský olympijský vítěz a mistr světa Gerd Kanter na jednom z mála závodů pod střechou poslal dvoukilové náčiní do vzdálenosti 69,51 metru a o 331 centimetrů vylepšil dosavadní světové maximum z roku 1980. Jeho majitelem byl Němec Wolfgang Schmidt.

Článek

Ve Växjö žije Kanterův trenér Vésteinn Hafsteinsson a společně zde každoročně absolvují soustředění. Kanter na jihu Švédska ukázal, že mu podmínky tamní Tipshall, která má jako jedna z mála na světě parametry pro tuto vrhačskou disciplínu, svědčí. Disk poslal za hranici Schmidtova výkonu (66,20) hned pětkrát, za 69 metrů se dostal ještě jednou, kdy hranici překonal o centimetr.

Kanter v květnu oslaví třicáté narozeniny a ve stejném měsíci bude startovat v kalifornském Salinas, kde se podle internetové stránky IAAF pokusí atakovat i oficiální světový rekord 74,08 metru. Ten je jen o něco málo mladší než ten halový, Jürgen Schult z bývalé NDR jej vytvořil před 23 lety.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články