Hlavní obsah

VIDEO: Rada se nechce ze Slovinska vracet s prázdnou

Jenom dva kvalifikační zápasy čekají na jaře fotbalovou reprezentaci, o to důležitější však duely ve Slovinsku a se Slovenskem budou. V úterý vyběhl národní tým k prvnímu tréninku na sněhem poprášený strahovský trávník, od středy se pak začne dvoufázově chystat na Slovince. Trenér Petr Rada pomýšlí na minimálně čtyři body z tohoto dvojutkání.

Článek

V jakém stavu se mužstvo sešlo?

V dobrém. Jarolím si stěžuje na kotník, takže začne jen v posilovně, neměl by to však být větší problém. V pořádku je i Necid, který dorazil později.

Jak využijete delší přípravný blok?

Vyhodnotíme si některé momenty z předchozích zápasů, které nám nevyšly. Během dvoufázových tréninků se pak budeme připravovat tak, abychom byli ve Slovinsku aktivnější. A zaměříme se i standardní situace, které mohou být rozhodující.

Sumírujete si tedy v hlavě sestavu se dvěma útočníky?

Je to jedna z variant.

Mohou hrát spolu v útoku Baroš se Svěrkošem? Zatím se spíš míjeli, ale oba teď dávají góly.

Je to jedna z možností, hrát spolu určitě mohou. Svěrkoš si pochvaluje, že v Sochaux nastupuje pod hrotovým útočníkem, což mu vyhovuje. Právě Václav je hráč, který umí dát kolmou přihrávku.

Většina ze čtyř útočníků má formu. V minulých zápasech však byl problém, že jim neměl kdo pořádně nahrát.

Snad to nebude tak hrozné. Vždycky jde také o to, jak na hřišti pracují útočníci. A jsem rád, že mezi nimi teď máme dobrý výběr.

Pomýšlíte pouze na šest bodů, nebo byste ze dvou nejbližších zápasů bral i čtyři?

Každý jich chce získat co nejvíc, aby měl před podzimem takovou výchozí pozici, která by zaručovala postupové umístění. Vzhledem ke kvalitě Slovinců ale opakuji, že každý bod z jejich hřiště bude dobrý. Chceme tam prostě bodovat, abychom se domů nevraceli s prázdnou.

Reklama

Související témata: