Hlavní obsah

Brněnské basketbalistky jsou krok od čtrnáctého titulu v řadě

PRAHA

Brněnské basketbalistky nehodlají opustit český trůn. Ve finále play off jasně zvítězily i na palubovce pražského USK a už jen krok je dělí od zisku čtrnáctého titulu v řadě. Korunovaci mohou zažít v sobotu po třetím utkání série od 17 hodin v hale Rosnička.

Článek

„USK se hodně posílil a duely s ním mají euroligovou kvalitu, ale předvedli jsme jeden z našich nejlepších letošních výkonů. Na hráčkách se pozitivně projevilo, že po vyřazení v Eurolize nejsou v takovém zápřahu a mohly dobře potrénovat. Tým se konečně dostal do pohody,“ tvrdil po výhře čtrnáctibodovým rozdílem brněnský trenér Jan Bobrovský.

Obhájkyně titulu skvěle začaly a ve 4. minutě vedly už 12:2. Pražský celek naopak svazovala nervozita, těžko se prosazoval pod košem a střelecky se dokázala prosadit jen Whalenová. Na straně Brna byla daleko pestřejší škála zakončujících hráček. Po čtvrthodině domácí ženy prohrávaly už 23:41, když nestačily ani na doskoku. „Zase jsme neobstáli proti nátlakové hře Brna, těžko se holky dostávaly do střeleckých pozic a přes enormní snahu už nedokázaly napravit ten zaspaný začátek,“ mrzelo kouče USK Lubora Blažka.

Brno sice během sezóny s pražským rivalem dvakrát prohrálo, vývoj středečního utkání na Folimance ale jasně kontrolovalo. „Od začátku jsme do nich šlapaly a hrály koncentrovaně. nechtěly jsme sem přijet jako princezny. Věřím, že nejtěžší zápas boje o titul máme za sebou a doma to dotáhneme k vítězné tečce,“ mínila rozehrávačka vítězek Hana Horáková.

„Obrana nefungovala, jak měla a doslova nás zabíjely rychlé protiútoky Brna. Hrál se hodně běhavý basket a my hlavně v úvodu nestíhaly,“ řekla domácí pivotka Michala Ferančiková.

Druhé finále ligy basketbalistek:
ZVVZ USK Praha - Gambrinus Sika Brno 70:84 (34:48), stav série: 0:2.
Nejvíce bodů: Whalenová 24, Maltsiová 15, Ferančíková 14 – Maiga-Baová 17, Vítečková a Horáková po 16, Fröhlichová 13, 950 diváků, čtvrtiny 14:21, 20:27, 18:23, 18:13.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články