Hlavní obsah

Naváže Button na úvodní triumf i v Malajsii?

PRAHA

Nový ročník seriálu mistrovství světa formule 1 je v plném proudu, piloty čeká už druhý závod. Po double na úvod v Austrálii má o další důvod k radosti více stáj Brawn GP. Nováček, který je pokračovatelem Hondy, vyhrál stejně jako před týdnem kvalifikaci a i v Malajsii vyrazí na trať z prvního místa Jenson Button. Britský pilot v Austrálii triumfoval před stájovým kolegou Rubensem Barrichellem.

Článek

Button na okruhu v Kuala Lumpur porazil o téměř desetinu sekundy Jarna Trulliho, který v Austrálii dojel třetí. Italský pilot Toyoty byl sice po závodě diskvalifikován, ale po dalším prozkoumání (a diskvalifikaci Hamiltona z McLarenu) byl na třetí příčku administrativně vrácen.

Třetí čas v sobotní kvalifikaci zajel Němec Sebastian Vettel, na startu se ale propadne o deset míst. Byl totiž potrestán za zavinění karambolu s Polákem Kubicou v závěru GP Austrálie. I čtvrtý Barrichello z Brawnu GP bude startovat o pět pozic dále, protože mu mechanici museli vyměnit převodovku. Ta podle pravidel musí vydržet čtyři závody.

Z druhé řady tak vyrazí jezdec Toyoty Timo Glock a s ním další Němec Nico Rosberg z Williamsu. Sedmý odstartuje Kimi Räikkönen se svým ferrari, jehož druhý pilot Felipe Massa vypadl už v první části kvalifikace. Až 13., respektive 14. čas zajely v kvalifikaci mclareny Lewise Hamiltona a Heikkiho Kovalainena.

Podle předpovědi počasí mají závod, jenž začíná v 11:00, provážet dešťové bouřky.

Pokud věříte, že vítěz kvalifikace Button zvítězí, můžete si vsadit v kursu 2. Pokud Britovi věříte v umístění na 2.-3. místě, je k dispozici kurs 1,35. Na Buttonovu 3.-6. pozici vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,3 a na umístění na 4.-8. místě můžete vsadit v kursu 1,25.

Reklama