Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 1:0Ševčík vyřešil mistrovskou tajenku, Eden se opájí dvacátým titulem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Ševčík 1 : 0
Záznam online reportáže

Jak trenér Trpišovský naplánoval, tak se také stalo. Žádné prodlužování a čekání na další zápasy. Již tři kola před koncem nadstavby je o mistrovi jasno. Fotbalisté pražské Slavie v přímém souboji porazili druhou Plzeň 1:0 a obhájili titul. V Edenu tak začínají oslavy dvacátého klubového triumfu, třetí titul ze současného týmu mají Tecl, Bořil a Frydrych. Viktoria se na jaře obdivuhodně rozjela, v lize pod Guľou prohrála vůbec poprvé. Šestnáctibodová ztráta po podzimu však byla zásadní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie Praha během utkání ve skupině o titul proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní si oddechli. Klíčový stoper Kúdela se uzdravil a kouč Trpišovský mohl vyslat do bitvy o titul očekávanou sestavu. Naopak Viktoria vůbec nenasadila lehce indisponovaného Kayambu a jen na lavičce znovu zůstal jarní střelec Beauguel.

Plzeňští věděli, že se v Edenu musejí představit v jiném světle než při nedávné bezbrankové remíze. Začali mnohem aktivněji, úvod patřil jim. Tutovku si ovšem vypracovali sešívaní. Stanciu potvrdil skvělou formu a v 10. minutě naservíroval míč Masopustovi. Reprezentant sice branku přestřelil, šance však nástup Plzně uťala. Domácí se otřepali a dlouhán Chorý brzy vyfasoval svou již devátou žlutou kartu v sezoně, navíc přidal další fauly. Trenér Guľa větřil problém, proto záhy poslal rozcvičovat náhradní útočníky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ibrahim Traoré ze Slavie Praha a Aleš Čermák z Viktorie Plzeň během utkání ve skupině o titul v rámci nadstavby Fortuna ligy.

Slávisty dál táhl Stanciu, křížnou střelou nejdřív branku těsně minul a další pokus mu Hruška lapil. Při exekuci přímého kopu rumunského záložníka překvapivě zastoupil Provod a trefil boční síť.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie po zahozené šanci proti Plzni.

První poločas skončil bez branek a do druhého už místo Chorého nastoupil Beauguel. Červenobílí začali aktivněji než v úvodním dějství, v úporné bitvě se však jakýkoliv náznak šance rodil jen velmi těžce.

Viktorii nerozhodný stav nevyhovoval, po hodině hry přišel na trávník druhý útočník Mihálik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Petr Ševčík jásá poté, co vstřelil jediný gól ligového šlágru proti Plzni. Červenobílí tak mohou s předstihem slavit obhajobu mistrovského titulu.

Klíč k titulu ovšem našel Masopust. Po průniku ze strany uvolnil v šestnáctce Ševčíka a záložník střelou po zemi do Hruškova protipohybu zaznamenal mistrovský gól.

Plzeň v lize prohrála poprvé po 12 kolech.

Skupina o titul fotbalové ligy - 2. kolo:
Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 69. Ševčík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Podaný - Berka (video). ŽK: Chorý, Kalvach, Hořava (všichni Plz.). Diváci: 4000 (limit 5000 osob na stadionu).
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Traoré (86. Takács), Ševčík - Masopust (86. Oscar), Stanciu (88. Frydrych), Provod - Tecl (75. Musa). Trenér: Trpišovský.
Plzeň: Hruška - Řezník (75. Kovařík), Hejda, Brabec, Limberský (88. Hubník) - Bucha (75. Hořava), Kalvach, Čermák - Havel, Chorý (46. Beauguel), Kopic (63. Mihálik). Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: