Hlavní obsah

Hübschmanův Šachtar i Jarolímův Hamburk v Poháru UEFA zvítězily

PRAHA

Velice slibnou pozici do odvety si ve čtvrtečním prvním čtvrtfinálovém zápase Poháru UEFA vypracovali fotbalisté ukrajinského Šachtaru Doněck. Ti na svém hřišti také zásluho jedné branky Tomáše Hübschmana porazili Olympique Marseille. Před odvetou je na tom dobře i Jarolímův Hamburk, který doma proti Manchesteru City otočil z 0:1 na 3:1.

Článek

Trenéra Hambuku Martina Jola zdobila proti Manchesteru City skvělá bilance. Ještě jako kouč Tottenhamu se totiž s týmem City v lize střetl šestkrát, přičemž neztratil ani bod. V hamburské Aréně bylo živo od první minuty. V té otevřel skóre hostující Ireland po přihrávce Robinha, jenž dostal milimetrový pas na hranici šestnáctky z půlky hřiště.

Hned vzápětí vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana Givena parádní střelou z dálky Jarolím. Stav se neměnil, což ovšem trvalo jen do 9. minuty, kdy vyrovnal Mathijsen, který se prosadil hlavičkou ke vzdálené tyči. Po jedenácti minutách mohli domácí skóre otočit, ale Pitriopa trefil hlavou pouze břevno. V závěru první půle ještě vychytal Given Trochowského.

Na začátku druhé půle tempo hry už nedosahovalo takové úrovně jako v prvním poločase. Postupnou herní převahu získávali domácí, což vyústilo ve druhou branku. Za hraní rukou Richardse ve vápně City odpískal rozhodčí penaltu, kterou následně proměnil Trochowski. V 79. minutě stanovil konečné skóre na 3:1 střídající Guerrero.

Hübschman otevřel skóre v Doněcku 

Na stadiónu v Doněcku šli domácí do vedení ve 39. minutě, kdy skóre utkání otevřel bývalý hráč Sparty Tomáš Hübschman. Defenzivní záložník domácích dokázal využít zaváhání hostujícího brankáře Mandandy po střele Darija Srny.

Veseleji bylo domácím v 65. minutě. To se po pravé straně utrhl Luiz Adriano, načež připravil gólovou pozici pro Jadsona, jenž se už při zakončení nemýlil. Úřadující ukrajinský šampión si tak po domácí výhře 2:0 vybojoval velice slibnou pozici do odvety. Ta je na francouzské půdě na programu za týden.

Jednou nohou v semifinále je další německý celek Werder Brémy. Ten si na vlastním hřišti poradil s italským Udine také v poměru 3:1. Dvakrát se trefil Diego, třetí gól přidal v 69. minutě Hugo Almeida. Tři minuty před koncem však defenziva domácích selhala, když nechala skórovat Quagliarellu. Poslední čtvrteční čtvrtfinálový duel mezi Paris Saint-Germain a Dynamem Kyjev skončil bezbrankovou remízou.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalového Poháru UEFA:
Šachtar Doněck - Olympique Marseille 2:0 (1:0)
Branky: 39. Hübschman, 65. Jadson. Rozhodčí: Brych (Něm.).
Hamburk - Manchester City 3:1 (1:1)
Branky: 7. Mathijsen, 63. Trochowski z pen., 79. Guerrero - 1. Ireland. Rozhodčí: Benquerenca (Port.).
Paris St. Germain - Dynamo Kyjev 0:0
Rozhodčí: Vink (Niz.).
Brémy - Udine 3:1 (1:0)
Branky: 34. a 67. Diego, 69. Almeida - 87. Quagliarella. Rozhodčí: Duhamel (Fr.).

Reklama

Související témata: