Hlavní obsah

Adriano si chce dát pauzu, k fotbalu se už možná nevrátí

RIO DE JANEIRO

Útočník Adriano z Interu Milán se rozhodl, že si na nějaký čas dá od fotbalu přestávku. Sedmadvacetiletý brazilský fotbalista, který byl nezvěstný od kvalifikačního utkání s Peru minulý týden, po němž se z vlasti nevrátil do Itálie, navíc uvažuje o konci kariéry.

Článek

"Ztratil jsem radost ze hry," citovala Adriana agentura Reuters. "V Itálii jsem nebyl nešťastný, ale nechci se tam vrátit, chci žít v klidu tady v Brazílii," uvedl. "Nevím, jestli pauza bude dlouhá jeden, dva nebo tři měsíce. Budu muset o kariéře popřemýšlet," dodal.

Adriano se dostal minulý týden do víru spekulací, když se po reprezentačním srazu v Brazílii nevrátil do Itálie. Jeho agent i Inter Milán uvedli, že nejde o hráčův prohřešek, protože útočník prý ve vlasti zůstal kvůli závažným osobním problémům. Podle médií šlo o rozchod s přítelkyní, psalo se také o možném únosu, problémech s alkoholem, a dokonce i o hráčově smrti.

Fotbalista však podobné informace popřel. "Nejsem nemocný, nemám problémy s alkoholem ani s drogami," prohlásil Adriano. "Všechno, co jsem udělal, jsem si dobře promyslel. Poradil jsem se s přáteli, rodinou a agentem a dělám to proto, abych byl šťastný," dodal.

Nelíbil se mi život v Itálii, řekl Adriano

Adriano má s Interem smlouvu do roku 2010 a je mu jasné, že za její porušení může být finančně potrestán. "Nemám nic proti klubu, prostě se mi nelíbil život v Itálii. Cítil jsem se tam pod tlakem," řekl účastník mistrovství světa v roce 2006.

Trenéra Interu Josého Mourinha prý Adrianovo rozhodnutí nepřekvapilo. "Když to z něj udělá šťastnějšího člověka, je to v pořádku. Ještě jsem s ním nemluvil, ale chtěl bych od něj slyšet, proč se tak rozhodl," řekl agentuře ANSA portugalský kouč. "Já se mu snažil vždycky pomoci a je na něm, aby řekl, co chce. Zatím mám informace jen z médií. Uvidíme," dodal Mourinho.

Útočník také naznačil, že pokud se ještě vrátí k fotbalu, bude to nejspíš v Brazílii v dresu Flamenga, kde odstartoval kariéru a odkud v roce 2001 odešel do Interu. "Kdybych šel jinam, babička by mě zabila," uvedl.

Adriano není v podobné situaci poprvé. Předloni byl kvůli problémům s alkoholem poslán na léčení. Potíže s životosprávou ho však provázely i v této sezoně - několikrát přišel na trénink Interu opilý, nebo nedorazil vůbec. Naposledy za to dostal od klubu rekordní pokutu 150.000 eur (čtyři miliony korun), což je zhruba třicet procent jeho měsíčního platu.

Reklama

Související témata: