Hlavní obsah

Sokolov po změně trenéra rozstřílel Fulnek

Až po změně trenéra se fotbalisté Sokolova dočkali prvního vítězství v jarní části druhé ligy. K jasné výhře 4:0 nad beznadějně posledním Fulnekem je v sobotu dovedl sportovní ředitel Vítězslav Hejret, který spolu se Stanislavem Purkartem v týdnu vystřídal neúspěšné duo Karel Havlíček a Jiří Saňák. Ti vydrželi na lavičce Baníku jen šest zápasů poté, co nahradili Martina Haška, jenž odešel v zimě do Sparty.

Článek

Nová trenérská dvojice měla na přípravu mužstva před utkáním s Fulnekem jen dva dny, přesto mohla po závěrečném hvizdu slavit. Favorit zápasu otevřel skóre v 15. minutě, kdy se po autovém vhazování dostal míč k Pilařovi, který pronikl do vápna a střelou po zemi k bližší tyči překonal gólmana Pospěcha.

Baník měl míč na kopačkách častěji a svého soupeře po většinu času držel na jeho polovině, ale další vyloženou šanci si dlouho nevypracoval. Po půlhodině hry sice dopravil Čada míč hlavou do branky, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. Ve 42. minutě mohl vyrovnat Vaculín, ale hlavičkou trefil jen břevno.

Ve druhém poločase se hrálo pouze na jednu branku, ale Sokolov svůj tlak zúročil, až když byl v 69. minutě vyloučen hostující kapitán Sedlák. Vzápětí zvýšil na 2:0 hlavou Jirouš po centru Podrazkého. Deset minut před koncem opět po centru Podrazkého přesně hlavičkoval Hrabáč. V 86. minutě potrestal Jirouš z penalty faul na Podrazkého a čtrnáctým gólem v sezóně si upevnil vedení v tabulce střelců druhé ligy.

Hlavně díky Švengrovi hrála Sparta B s Bohemians 1905 opět 0:0

Pražské derby mezi rezervou fotbalistů Sparty a Bohemians 1905 v sobotu skončilo stejně jako v podzimní části druhé ligy bez branek. Hosté měli ke gólu blíž, ale letenský tým podržel skvěle chytající brankář Švenger. Vršovický lídr tabulky remizoval podruhé za sebou a zvýšil svůj náskok před druhou Jihlavou jen mírně na pět bodů.

Před více než třemi tisíci fanoušků na Strahově začali hosté aktivněji a do první vážné šance se dostali v 15. minutě. Po Jungrově rohu se dostal míč k Lukášovi, jehož střelu z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil gólman Švenger. O šest minut později si na centrovaný míč naskočil Škoda a brankář Sparty si připsal další skvělý zákrok, když jeho hlavičku vyrazil zpod břevna.

Domácí zahrozili po půlhodině hry: technická střela Němce Petera jen těsně minula horní roh Sňozíkovy branky. Do další šance se o několik minut později řítil Ibragimov, také s jeho tvrdou střelou si ale Švenger poradil.

Do druhé půle nastoupili o něco aktivněji sparťané, ale do vedení mohli jít opět hosté. V 55. minutě se do na jediného beka řítila dvojice Škoda - Ibragimov, na poslední chvíli se však vrátil Podaný a stihl míč odkopnout do autu. Festival zahozených šancí Hoftychova výběru pokračoval v 70. minutě, kdy ke střele z voleje napřáhl Morávek a Švenger vytáhl další výborný zákrok. V samém závěru mohl rozhodnout Ibragimov, jeho prudkou hlavičku ale vyrazil domácí gólman reflexivně na břevno.

Hradec Králové vybojoval v nastavení remízu v Třinci

Ani ve třetím utkání pod vedením nového trenéra Václava Kotala nevyšli fotbalisté Hradce Králové ve druhé lize naprázdno. Na hřišti Třince v sobotu vydřeli bod na remízu 1:1 v první minutě nastavení, kdy vyrovnal Dvořák.

Domácímu týmu, který je v tabulce třetí od konce, vyšel lépe úvod utkání. Aktivní byl zejména útočník Szmek, ale v prvním poločase gól nepadl. Po přestávce už se Třinec dočkal. V 60. minutě fauloval Wozniak v pokutovém území Szmeka a Doubek z penalty zajistil domácím vedení.

Vzápětí mohl po Szmekově přihrávce zvýšit Hanus, ale ten poslal míč vysoko nad branku. V závěru přenechali domácí aktivitu soupeři a nakonec toho litovali. Poděbradského pokus ještě hráči Třince zblokovali a Kalouskova střela z hranice šestnáctky v 90. minutě šla po Chlebounově teči těsně mimo.

V nastavení už Hradec uspěl, když Dvořák využil chybu domácí obrany a v souboji jeden na jednoho prostřelil vyběhnutého gólmana Lipčáka. Třinec se pak ještě pokusil rychle získat vedení zpátky, ale Přecechtěl hlavou v záklonu trefil břevno.

Čáslav doma na jaře i podruhé remizovala bez gólů

Fotbalisté Čáslavi v druhé lize remizovali bez branek s Karvinou a svou ztrátu na druhou Jihlavu snížili pouze na tři body. Za třetí Duklou, která v pátek doma porazila Vysočinu 2:1, zaostává Zenit o skóre.

Domácí trenér Miroslav Koubek se musel obejít bez distancovaných Špidlena, Fikejze a zraněného Nulíčka. Karviná se do zápasu pustila bez bázně. Už v první minutě mohl otevřít skóre Slončík, ale míč mu v pokutovém území uskočil a bývalý reprezentant čáslavskou branku přestřelil. Pak po jeho centru stihl gólman Frydrych míč před Opicem vyškrábnout.

Čáslavští se vzápětí pustili do rychlého protiútoku a Ondráška v poslední chvíli zastavil Buryán. V 15. minutě se před Kučerou zjevil zčistajasna Kunášek, ale trefil jen karvinského gólmana. Ke gólu nevedl ani Dianův trestný kop nebo hlavička Mišinského.

Druhý poločas už tolik příležitostí nepřinesl. Karviná přišla v 63. minutě o gólmana Kučeru, kterého po střetu s Ondráškem musel vystřídat Pillár. Ten musel řešit jen technickou střelu Dolejše. Čáslav tak i v druhém jarním utkání doma remizovala bez branek.

Vítkovice remizovaly se Slováckem, Mikulenka nedal penaltu

Fotbalisté Vítkovic remizovali v 22. kole druhé ligy se Slováckem 1:1. Oba týmy si tak jen lehce vylepšily pozice v boji o záchranu, Slovácko si před svým sobotním soupeřem udrželo náskok jednoho bodu. Rozhodnout mohl domácí Mikulenka, ale neproměnil pokutový kop.

Vítkovice tak dopadly v duelu proti Slovácku lépe než jiný ostravský celek, prvoligový Baník, ve středečním pohárovém čtvrtfinále. Rušný zápas přitom začali lépe hosté, kteří vstřelili gól už ve čtvrté minutě: proti brankáři Vaclíkovi se prosadil Kazár.

Pak domácí hru zpřesnili a v 32. minutě Mach dělovkou z velkého vápna vyrovnal. V 36. minutě po Fujerikově faulu na Motyčku v pokutovém území nařídil rozhodčí Býma penaltu, kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do šestnáctky ji nechal opakovat, napodruhé už ale domácí střelec Mikulenka neuspěl.

V druhé půli měli větší šance fotbalisté Slovácka, ale brankově se nikdo z nich neprosadil.

Ústí nad Labem zvítězilo v Olomouci nad HFK 3:2

Fotbalisté Ústí nad Labem zvítězili v 22. kole druhé ligy v Olomouci nad HFK 3:2. Domácí se sice dostali už v první minutě do vedení, ale nakonec nezískali ani bod a v tabulce jim patří sestupová patnáctá pozice.

Hned po začátku zápasu se ústeckou obranou prosmýkl Korčián a jeho střelu nedokázal brankář Novák zneškodnit. Hosté odpověděli v 18. minutě, kdy se hlavou prosadil Nádeníček.

Olomoučtí se ale záhy dostali do vedení znovu. Do útoku vyrazil Lošťák, pořádně protáhl Nováka, ten jeho pokus vyrazil jen před číhajícího Vránu, proti němuž už bezmocný brankář neměl šanci zasáhnout. Severočeši podruhé vyrovnali před odchodem do šaten, po dalším centru skóroval kapitán Džuban.

V druhém poločase HFK kombinační hrou dostával Ústí pod tlak. V 70. minutě šel opět sám na branku Korčián, dostal se však příliš z úhlu a vystřelil mimo. Z brejku pak ukradl domácím bod Rudnickij, který prokličkoval středem obrany a prostřelil Trančíka.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Sokolov - Fulnek 4:0 (1:0)
Branky: 73. a 88. z pen. Jirouš, 15. Pilař, 80. Hrabáč. Rozhodčí: Kovařík - Lhoták, Ubias. ŽK: Hanzlík - Sedlák, Vaculín. ČK: 69. Sedlák. Diváci: 1530.
Sokolov: Ilizi - Javorský, Kura, Hrabáč, Hanzlík - Podrazký, Čada, Pilař, Vaněček (79. Habai) - Jirouš, Duchnič (75. Salák). Trenér: Hejret.
Fulnek: Pospěch - Lang (84. Otýpka), Krása, Sedlák, Vaculín (77. Blažek) - Huvar, Houška (90. Dubec), Solnický, Janoviak, Sokol - Černoch. Trenér: Chlebek.
Sparta Praha B - Bohemians 1905 0:0
Rozhodčí: Hájek - Dobrovolný, Peřina. ŽK: Švec, Peter, J. Kadlec - Škoda, Nikl. Diváci: 3130.
Sparta B: Švenger - Droppa, Švec, Hejda, Podaný - Jeslínek (74. Valenta), Glaser (87. Kokoška), Rada, Peter - Piroska, Třešňák (63. J. Kadlec). Trenér: Svoboda.
Bohemians 1905: Sňozík - Lukáš, Jindřišek, Nikl, Rychlík - Róth (70. Strnad), Jungr, Morávek, Růžička (77. Kotyza) - Hartig (18. Škoda), Ibragimov. Trenér: Hoftych.
Třinec - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 60. Doubek z pen. - 90.+1 Dvořák. Rozhodčí: Mikel - Vysloužil, Lakomý. ŽK: Hupka - Wozniak. Diváci: 1120.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Chlebek, Zbončák - Joukl (82. Martinčík), Hanus, Hupka (61. Malíř), Ceplák - Doubek (61. Přecechtěl), Szmek. Trenér: Cviertna.
Hradec Králové: Lindr - Karal, Wozniak (61. Chleboun), Kasálek, Kalousek - Poděbradský, Fischer, Nemček, Pacák (65. Pilař) - Dvořák, Kaufman (73. Bukač). Trenér: Kotal.
Čáslav - Karviná 0:0
Rozhodčí: Ochotnický - Jiřík, Urban. ŽK: Prášil, Brunclík, Ondrášek - Ficek, Slončík. Diváci: 728.
Čáslav: Frydrych - Kotrba, Mráz, J. Vít, Kunášek - Dolejš, Prášil, Dian (74. Süsser), Brunclík, Kocourek (78. Bednář) - Ondrášek. Trenér: Koubek.
Karviná: Kučera (66. Pillár) - Jursa, Novák (35. Juska), Buryán, Čeman - Ficek, Pavlík, Slončík, Miloslavljev - Opic, Mišinský (88. Sourada). Trenér: Kalvoda.
Vítkovice - Slovácko 1:1 (1:1)
Branky: 32. Mach - 4. Kazár. Rozhodčí: Býma - Čecháček, Kubáň. ŽK: Lattmann, Mikulenka, Křiva - Cleber, Fujerik, Formánek, Görner, Perůtka. Diváci: 720.
Vítkovice: Vaclík - Derych, Švehla, Švestka, Čáp - Mach, Motyčka, Mikulenka (69. Křiva), Lattmann - Diviš (80. Hrdlovič), Prohászka. Trenér: Palička.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Šimáček, Formánek, Jurkič (46. Perůtka) - Fujerik, Kordula, Görner, Kazár (83. Stýskala) - Cleber, Sládek (75. Holub). Trenér: Mazura.
HFK Olomouc - Ústí nad Labem 2:3 (2:2)
Branky: 1. Korčián, 23. Vrána - 18. Nádeníček, 43. Džuban, 83. Rudnickij. Rozhodčí: Benedikt - Filípek, Koval. ŽK: Škoda (Ústí). Diváci: 520.
HFK: Trančík - Lošťák, Kalvoda, Josefík (84. Kučerňák), Vajda - Dadák (75. Galajda), Libič, Grim, Krutý - Korčián, Vrána (64. Mucha). Trenér: Kouřil.
Ústí: Novák - Kaňa, Valenta, Džuban, Škoda - Rudnickij, Martykán, Šmrha (59. Volek), Franc (75. Benčík) - Nádeníček, Pilík (87. Veverka). Trenér: Habanec.

Reklama