Hlavní obsah

Deco varuje Chelsea před Messim

LONDÝN

Před necelým rokem přestoupil Deco z Barcelony do Chelsea. Nyní bude ve svém novém působišti sledovat své spoluhráče, kteří v semifinále Ligy mistrů nastoupí proti španělskému velkoklubu. Zraněný Portugalec ví, že anglický klub nečeká snadný úkol, varuje zejména před Lionelem Messim.

Článek

Deco se zranil v březnu v utkání proti Manchesteru City a pro poranění kolenní šlachy pro něj sezóna skončila. V duelu proti svému bývalému klubu se tak představit nemůže, rady svým novým spoluhráčům však hodlá dát. Deco zvedá varovný prst zejména před argentinským útočníkem Katalánců Lionelem Messim.

„Leo Messi je neuvěřitelný. Je to jeden z mých nejlepších přátel, takže ho velmi dobře znám. V tuto chvíli je téměř nemožné ho zastavit,“ cituje Deca goal.com. „Pokud bude mít den a formu, budeme moci jen se dívat a čekat, kdo ho zastaví,“ je přesvědčen Deco.

O síle Barcelony je její bývalý záložník přesvědčen. Zároveň si ale uvědomuje, že v pokročilé části soutěže si již nelze protivníka vybírat. „Barcelona jejeden z našich rivalů, jimž jsme se v prvních vyřazovacích kolech chtěli vyhnout. Ale v těchto fázích si soupeře již vybírat nemůžeme,“ ví Portugalec. „Pokud budeme chtít jet do Říma sehrát finále, budeme je muset porazit. Což ale nebude snadná práce,“ je přesvědčen Deco, jehož tým ve čtvrtfinále s Liverpoolem inkasoval pět branek.

Ačkoliv se na hřišti nepředstaví, těší se na návrat do Španělska. „Stále toho k Barce hodně cítím. Byl jsem tam vždy velmi šťastný, byla to velmi příjemná část mého života. Stále mám velké množství skvělých vzpomínek na město Barcelona i na Katalánsko. Pokud bude příležitost, podívám se do svého domu a navštívím přátele,“ dodal Deco.

Reklama

Související témata: