Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 2:1Klokani dál sní sen o Evropě, dvěma góly Mosquery zvládli dramatickou odvetu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Jurečka 0 : 1
90. Mosquera 1 : 1
90. Mosquera 2 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 dál šlapou, dokráčeli už do finále skupiny o Evropu. V sobotní semifinálové odvetě sice téměř celý zápas prohrávali, v nastavení ale dvěma góly Mosquery stvrdili postup. První duel vyhráli taktéž 2:1. Ve finále se utkají na dva zápasy s Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hronek z Bohemians 1905 před brankářem Nemravou ze Slovácka.

Článek

„Fanoušků si nevšímejte, hrajte stejně dobře, jak když tu žádní nebyli." Takový transparent rozvinuli fanoušci klokanů těsně před výkopem. Jenže stalo se právě to, čeho se obávali. Domácí začali zakřiknutě, už ve druhé minutě šokoval Ďolíček gólem Jurečka.

Sice i za tohoto stavu postupovali Pražané, rychlý úder Slovácka byl ale ránou do jejich sebevědomí. Naopak hosté chytli vítr do plachet. Dlouhé minuty se v šestnáctkách nic nedělo, jak domácí Valeš, tak ligový debutant Nemrava, byli bez práce. Jen Valeš za dvakrát ohlédl za střelami Sadílka a Jurečky. Obě skončily vedle.

Natěšené fanoušky klokanů rozproudila až situace ze závěru poločasu: po zaváhání v rozehrávce pálil po zemi z hranice velkého vápna Nečas, Nemrava ovšem vytáhl bezvadný zákrok. Stejně významně podržel Slovácko v 55. minutě, kdy se před ním po perfektní přihrávce Vodháněla zjevil Hronek.

Bohemians začínali mít navrch, vyrovnání viselo ve vzduchu. Mohl ho zařídit dvakrát Vacek, pokaždé střílel nad. Vzápětí Nečas zbrkle vyřešil finální přihrávku, Nemrava ji s přehledem lapil. Obrovskou šanci měl v 63. minutě Vodháněl, ve skluzu ale netrefil míč, jak zamýšlel.

Zelenobílý tlak sílil, Hronkova pumelice prosvištěla vedle šibenice. Od 80. se navíc klokanům otevírala šance na brejky, hosté museli k postupu vstřelit druhý gól, vsadili všechno na ofenzívu. Hronek ani střídající Ugwu ale nezvládli koncovku.

Drama gradovalo, v 90, minutě ho mohl na stranu Slovácka rozhodnout Navrátil, klokany však spasil Valeš. Vzápětí domácí dali Slovácku mat dvěma trefami Mosquery.

Fotbalová liga - odveta semifinále skupiny o Evropu:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1 (0:1)
Branky: 90.+1 a 90.+4 Mosquera - 2. Jurečka. Rozhodčí: Marek - Vlček, Flimmel - Petřík (video). ŽK: Hůlka - Sadílek, Daníček, Svědík (trenér). Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu). První zápas: 2:1, postoupili Bohemians.
Bohemians: Valeš - Dostál, Köstl, Hůlka, Bartek - Hronek (89. Bederka), Jindřišek, Ljovin (77. Krch), Vacek (60. Květ), Vodháněl (77. Ugwu) - Nečas (60. Mosquera). Trenér: Klusáček.
Slovácko: Nemrava - Reinberk (79. Kadlec), Hofmann, Daníček, Divíšek - Sadílek, Havlík - Kohút (62. Juroška), Jurečka (63. Dvořák), Navrátil (57. Kalabiška) - Zajíc (79. Kliment). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: