Hlavní obsah

Janov - Juventus 1:3Mizerný úvod favorita nezlomil, Lazio dál stíhá Juventus. Stará dáma ale také vyhrála

Fotbalisté Lazia Řím otočili v 29. kole italské ligy utkání na hřišti FC Turín a po vítězství 2:1 se přiblížili vedoucímu Juventusu na rozdíl jednoho bodu. Úřadující mistr ale zvládl večerní na hřišti FC Janov. Stará dáma vyhrála 3:1 a vede tabulku dál o čtyři body.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Největší hvězda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo

Článek

Lazio stejně jako v sobotu proti Fiorentině po úvodním dějství prohrávalo, po ruce Cira Immobileho se z penalty prosadil Andrea Belotti. Krátce po změně stran ale skóroval právě Immobile a 29. ligovým gólem v sezoně vyrovnal vlastní klubový rekord z ročníku 2017/18.

Obrat dokonal v 73. minutě tečovanou střelou Marco Parolo a Lazio vyhrálo šesté z posledních sedmi utkání. FC Turín je v neúplné tabulce na 14. místě.

Radost Římanů z pohledu boje o titul vydržela jen pár hodin. Juventus totiž vyhrál na půdě FC Janov. Do vedení šel favorit až krátce po poločase, kdy se v rychlém sledu trefili Dybala s Ronaldem. Pak ještě navýšil náskok Staré dámy Costa a bylo jasné, že hosté získají tři body. Radost jim nevzala ani korekce skóre ze strany FC Janov na konečných 1:3.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:
FC Turín - Lazio Řím 1:2
Branky: 5. Belotti z pen. - 48. Immobile, 73. Parolo
FC Janov - Juventus Turín 1:3
Branky: 76. Pinamonti - 50. Dybala, 57. Ronaldo, 73. Costa

Reklama

Související témata: