Hlavní obsah

Leganés - Sevilla 0:3Paráda! Vaclík slaví stou nulu, vstoupil do Klubu ligových brankářů. Barcelona ztratila body

Aktualizováno

Fotbalisté Sevilly vyhráli v úterním utkání 33. kola španělské ligy na hřišti Leganés 3:0 a ukončili sérii čtyř nerozhodných výsledků v řadě. Český gólman Tomáš Vaclík udržel stou nulu v nejvyšších soutěžích a vstoupil do Klubu ligových brankářů. V úterním šlágru pak Barcelona po divokém průběhu jen remizovala s Atlétikem Madrid 2:2 a na vedoucí Real Madrid ztrácí jeden bod. Bílý balet navíc odehrál o zápas méně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Tomáš Vaclík v akci.

Článek

Vaclík si musel počkat na jubilejní zápis dvě utkání. Po bezbrankovém domácím představení proti Barceloně totiž inkasoval v obou následujících zápasech s Valladolidem i Villarrealem. Jednatřicetiletý gólman se stal 23. členem prestižního klubu určeného pro české a československé brankáře, kteří vychytali alespoň sto čistých kont v nejvyšších soutěžích.

Na hřišti Leganésu si Vaclík připsal tři zákroky a pomohl svému týmu prolomit čtyřzápasovou remízovou sérii. O vítězství andaluského celku rozhodl v prvním poločase dvěma brankami Óliver Torres, který tak zdvojnásobil svůj dosavadní gólový účet v La Lize. Pojistku přidal v 82. minutě střídající Munir El Haddadi.

Sevilla si upevnila čtvrtou příčku, zajišťující účast v Lize mistrů. Pět kol před koncem má náskok pět bodů na Getafe, to má ale o zápas méně. Leganés nevyhrálo pošesté v řadě a je předposlední.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hostující Saul Niguez se postaral o vyrovnávací branku

V boji o titul opět klopýtla Barcelona, když na domácí půdě jen remizovala s Atlétikem Madrid 2:2. Na hřišti se pořádně jiskřilo. K vidění bylo osm žlutých karet, tři proměněné penalty a jeden vlastní gól k tomu.

Katalánský gigant šel do vedení poté, co si míč nešťastně srazil do vlastní sítě Diego Costa. Vzápětí dostal stejný hráč šanci napravit své zaváhání z pokutového kopu, na brankáře Marca-Andrého ter Stegena ale nevyzrál. Německý gólman však opustil při zákroku předčasně brankovou čáru a z nařízené opakované penalty už se tentokrát Saúl nezmýlil.

Po přestávce získala znovu náskok Barcelona, tentokrát se z pokutového kopu nemýlil Messi, který zaznamenal v součtu svůj 700. gól za Barcelonu a argentinský národní tým. Vyhráno však Katalánci stále neměli. Třetí tým aktuální tabulky La Ligy totiž opět srovnal. I druhou penaltu hostů proměnil Saúl v gól.

Barcelona už vítězný gól nevstřelila a připsala si třetí remízu z posledních čtyř ligových duelů. V tabulce ztrácí jediný bod na vedoucí Real Madrid, ten ale odehrál o zápas méně a má tak k mistrovskému titulu o pořádný kus blíže.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:
Mallorca - Vigo 5:1 (13. z pen. a 52. Budimir, 27. Cucho, 40. Pozo, 60. Sevilla - 50. Aspas z pen.)
Leganés - FC Sevilla 0:3 (23. a 35. Torres, 82. El Haddadi)
FC Barcelona - Atlético Madrid 2:2 (11. vlastní Costa, 50. Messi z pen. - 19. a 62. obě z pen. Saúl)
Přehled členů Klubu ligových brankářů s minimálně sto čistými konty v nejvyšších soutěžích:
248 - Petr Čech
164 - Jaromír Blažek, Jan Stejskal
161 - Martin Vaniak
142 - Luděk Mikloško
135 - Dušan Kekéti
132 - Alexander Vencel st.
131 - Jan Laštůvka*
125 - Anton Švajlen
119 - Jiří Sedláček,
118 - Antonín Kinský, Jaroslav Drobný*
113 - Ladislav Maier
112 - Viliam Schrojf
109 - Matúš Kozáčik, Tomáš Poštulka
107 - Ivo Viktor, Luboš Přibyl
104 - Zdeněk Jánoš
101 - Pavol Michalík, Michal Špit
100 - Tomáš Grigar*, Tomáš Vaclík*
Pozn.: hvězdičkou jsou označeni dosud aktivní hráči.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články