Hlavní obsah

West Ham - Chelsea 3:2Souček se trefil v Premier League a West Ham slaví cennou výhru v derby

Český záložník Tomáš Souček se trefil v utkání Premier League do sítě Chelsea a pomohl West Hamu k vítězství 3:2 v londýnském derby i důležitým bodům v boji o záchranu. Fotbalisté Leicesteru sice drží třetí místo v aktuální tabulce Premier League, ale nevyhráli už tři zápasy v řadě. Po dvou remízách tentokrát dokonce ve středu prohráli na půdě Evertonu 1:2.

Foto: Julian Finney, ČTK/AP

Český záložník Tomáš Souček dal svůj první gól v anglické fotbalové lize a pomohl West Hamu k vítězství 3:2 v londýnském derby s Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Souček se radoval z gólu už ve 34. minutě, kdy skóroval po závaru na zadní tyči, videorozhodčí ale odhalil ofsajd. Do vedení tak šla Chelsea zásluhou Willianovy penalty, český záložník se ale krátce před koncem úvodního dějství přece jen dočkal. Po rohovém kopu si stejně jako v prvním případě naběhl na zadní tyč a hlavou vstřelil svůj první gól v dresu "Kladivářů".

Kmenový hráč pražské Slavie se stal 12. českým fotbalistou, který skóroval v Premier League, a po Radoslavu Kováčovi druhým ve službách West Hamu. Souček si tak částečně spravil chuť po vlastní brance z minulého utkání proti Tottenhamu.

West Ham skóre otočil v 51. minutě po trefě Michaila Antonia, kterému nahrál stejně jako na první gól Jarred Bowen. V 72. minutě se postavil k přímému kopu Willian a přesnou střelou o tyč vyrovnal. Konečné slovo měl ale v 89. minutě střídající Andrij Jarmolenko.

West Ham prolomil šňůru tří proher a má tříbodový náskok na sestupové pásmo. Chelsea porazil v obou vzájemných zápasech v ročníku poprvé od sezony 2002/03. "Blues" zůstávají na čtvrté pozici.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Fotbalista Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang slaví vstřelený gól v utkání Premier League.

Arsenal doma potvrdil roli favorita, když si poradil s posledním Norwichem. Kanonýři si už v první půli vybudovali dvoubrankový náskok. Ten pak už jen navyšovali a duel dovedli k pohodovému tříbodovému zisku. Dvěma zásahy se blýskl Pierre-Emerick Aubameyang.

V boji o záchranu si zavařil Bournemouth, který na domácí půdě podlehl Newcastlu 1:4 a zůstává v tabulce na osmnácté příčce.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Arsenal - Norwich 4:0 (33. a 67. Aubameyang, 37. Xhaka, 81. Soares)
Bournemouth - Newcastle 1:4 (90.+3 Gosling - 5. Gayle, 30. S. Longstaff, 57. Almirón, 77. Lazaro)
Everton - Leicester 2:1 (10. Richarlison, 16. Sigurdsson z pen. - 51. Iheanacho)
West Ham United - Chelsea 3:2 (45.+2 Souček, 51. Antonio, 89. Jarmolenko - 42. z pen. a 72. Willian).

Reklama

Související témata: