Hlavní obsah

Infarktový závěr v Boleslavi zajistil Plzni bod

MLADÁ BOLESLAV

Neskutečný závěr stál Středočechy bojující o účast v předkole Ligy mistrů dva body. Po celé utkání byli fotbalovější Západočeši, což dokazuje třikrát nastřelená konstrukce domácí brány. V nastaveném čase ale gólman hostí Ticháček šokoval spluhráče i soupeře, neboť chytil centrovaný míč až za brankovou čarou a Mladá Boleslav vedla. V páté minutě nastavení ale remízu 1:1 vystřelil parádní ranou Limberský.

Článek

Boleslavi šlo proti plzeňské Viktorii o hodně. V případě výhry a zaváhání  Sparty a Liberce se Středočeši mohli posunout na druhou příčku. Úvod duelu ovšem nenapovídal o tom, že by osmé Plzni proti ambicióznímu celku o nic nešlo. Ba naopak. V prvních minutách se Západočeši objevovali v blízkosti domácího brankáře Millera častěji, než by si kouč Mladé Boleslavi Dušan Uhrin přál. Obzvlášť proti střele exsparťana Koláře se Miller musel hodně protáhnout, aby míč vytěsnil na roh.

Nejnenáviděnější osobou pro zaplněné ochozy mladoboleslavského stadiónu se stal v 16. minutě bezesporu hlavní sudí Jiří Adam. Po kontaktu Rolka ve vápně Viktorie nejdříve odpískal pokutový kop pro domácí, aby jej po konzultaci s asistentem a vehementních protestech kapitána hostí Horvátha odvolal. To vše již v době, kdy měl forvard Středočechů Papadopulos připravený míč na značce pokutového kopu a jal se k exekuci rozběhnout.

K vedení ovšem měli blíže Západočeši, neboť ve 29. minutě Horváth po centru aktivního Petržely hlavičkoval jen do tyče domácí brány. Ten samý hráč zatočil o sedm minut později centr z rohu na hlavu Ševinského, po jehož pokusu z brankové čáry míč odhlavičkoval Sylvestre.

V 53. minutě zahrával z velké dálky standardní situaci opět Horváth a gólman domácích Miller byl rád, že po  lehké teči míč orazítkoval jen břevno brány. Horní konstrukci branky nastřelil hlavou po hodině hry i Kolář, jehož domácí nechali na malém vápně zcela osamoceného.

Infarktový závěr

Pak se ale probudili i Středočeši a vytvořili si velký tlak. Z něho ovšem Uhrinovi svěřenci kýžený gól vsítit nedokázali. I proto na poslední minuty poslal Uhrin na trávník čtyři útočníky - do té doby neviditelného Papadopulose a Chramostu doplnili ještě Pecka a Táborský.

V nastavení gólman hostí Ticháček šokoval, když centr z pravé strany chytil až za brankovou čarou. V šesté minutě prodlouženíale remízu 1:1 vystřelil parádní ranou Limberský.

„Z naší strany šlo o povedené utkání, minimálně bod jsme si zasloužili,“ řekl po konečné remíze hostující kouč Pavel Vrba. „Hráli jsme fotbal na velmi dobré úrovni. Věřím, že takové výkony budeme předvádět i v příští sezóně. S bodem jsem spokojený, při troše štěstí jsme mohli mít tři,“ zhodnotil zápas trenér Vrba.

„Je pravda, že Plzeň hrála dobrý fotbal.Penalta byla odvolaná z nepochopitelných důvodů,“ zlobil se před novináři kouč domácích Dušan Uhrin mladší.  „Výkon musíme zlepšit, ke konci utkání bych si představoval větší tlak na míč. Musíme bojovat až do konce, máme to ve svých rukou,“ dodal.

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3. Kúdela - 90.+ 5. Limberský. ŽK: Hrdlička - Halama, Limberský, Petržela, Kolář, Varadi. Rozhodčí: Adam. Diváci: 4226.
Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Procházka, Rolko, Kalina - Kysela (65. Mendy), Sylvestre (80. Pecka), Hrdlička, Poláček (89. Táborský) - Chramosta, Papadopulos.
Plzeň: Ticháček - Ševinský, Hájovský, Halama (46. Navrátil), Limberský - Petržela (90. Lecjaks), Kolář, Horváth, Rada, Jiráček (84. Krbeček) - Varadi.

Reklama

Související témata: