Hlavní obsah

Kolik je vpravdě privátních hřišť?

Na mapě českých golfových hřišť v současné době najdete tři privátní hřiště. Nejznámější jsou Casa Serena v Roztěži a právě se otvírající areál Golf Resort Beroun, trochu v ústraní existuje soukromá devítka ve Zhoři u Jihlavy.

Článek

V areálu Casa Serena patřícímu společnosti Foxconn (na titulním snímku) se letos odehraje již druhé pokračování Senior Tour, ale běžný fee hráč si zde odpaly nevyzkouší. Staronový prezident federace Milan Veselý avizoval jednání s majiteli areálu, jejímž výsledkem by bylo pořádání některé akce České golfové federace, ale kalendář na rok 2009 je hotov, a tak přichází v úvahu až příští sezona. Pokud vůbec.

Na Roztěži se letos má konat komerční turnaj patřící pod sérii mobilního operátora, což by však popřelo principy ryze privátního hřiště.

Čistě soukromou společností by měl být také Golf Club Beroun v areálu Beroun Golf Resortu (na snímku). „V momentě, kdy naplníme počet členů na zhruba šest až osm set, stane se klub ryze soukromým a hra bude možná pouze na pozvání člena,“ vysvětluje marketingový ředitel Michal Tůma. Nyní má klub 98 členů, z toho je 27 z „ulice“, to znamená těch, kteří si nekoupili apartmány na hřišti.

V Berouně si člen může libovat. Má k dispozici zvláštní vstup do klubovny s krbem, soukromé parkoviště, vozíček a 200 míčů denně zdarma, 50procentní slevu v restauraci, wellness, fitness a bazén. Navíc si může udělat turnaj pro 40 hráčů za zajímavé ceny.

V areálu nebudou komerční akce a fee hráči si před naplněním kvóty členů mohou zahrát pouze ve všední den zhruba od 10 do 14.30 hodin a v sobotu od 10.30 do 14 hodin.

Ve Zhoři u Jihlavy najdete stáje DS Pegas, které řídí Jiří Trávníček, milovník dostihů a golfu a jeden z nejbohatších Čechů. V oválu tréninkového hipodromu nechal zbudovat zmiňované privátní devítijamkové hřiště, na kterém hraje se svými přáteli. Zima na Vysočině je dlouhá, a tak se na půdě jedné z budov areálu dokonce objevil golfový simulátor.

O privátním hřiště lze hovořit i ve spojení s akademií v pražských Záběhlicích, poblíž rybníku Hamr.

O českých hřištích si více přečtete v rubrice Bunker a CS Hřiště v každém vydání Golf Digest C&S.

Mají privátní hřiště smysl? Hlasujte v interaktivní anketě na homepage!

Reklama