Hlavní obsah

Vršecký dojel v ME tahačů v Misanu dvakrát druhý

MISANO

Dvě druhá místa dnes vybojoval David Vršecký ve druhém podniku mistrovství Evropy v závodech tahačů v italském Misanu. Nad síly obhájce titulu byl vždy pouze jeho kolega z české stáje Buggyra Švýcar Markus Bösiger. František Vojtíšek s renaultem si připsal tři body za jedno osmé místo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

David Vršecký

Článek

Vršecký zvítězil před Bösigerem v měřeném tréninku, velkou radost z toho však neměl. Okruh v Misanu uzpůsobený mistrovství světa silničních motocyklů totiž nepřeje v závodech trucků jezdcům na pole position. "Markus na tom bude paradoxně trochu lépe. Zatím jsem se ale nenaučil jezdit měřené tréninky tak, abych dojel až druhý," konstatoval.

Po startu se jeho slova potvrdila, když neodolal razantnímu ataku Bösigera. "Na jedné straně jsem jeho způsobem jízdy mírně rozčarován, na straně druhé mám alespoň jasno do budoucna," řekl Vršecký k souboji na hranici pravidel.

Do druhého pohárového závodu s handicapem startoval ze čtvrté řady a po několika desítkách metrů se řítil v plné rychlosti na Maďara Szóbiho, který se náhle ocitl v protisměru. "Bylo to skoro tváří v tvář. Hodil jsem auto mimo okruh. Po návratu mi hlásili, že jsem jedenáctý," uvedl český závodník. Cílem prvního kola projížděl na osmém místě. "Přede mnou jel Albacete, za kterého jsem se pověsil. Na konci pátého kola jsem byl třetí a zkusil Antonia předjet. Šlo to nečekaně hladce," popsal Vršecký, jak se dostal znovu za Bösigera.

"Po startu jsem si díky zmatkům polepšil o tři místa, v pátém kole jsem vedl. Když jsem si říkal, že to bude poklidný závod, viděl jsem ve zpětném zrcátku Davida. Musím před jeho výkonem smeknout," uvedl Švýcar. Vršecký prohrál souboj o první místo o necelou sekundu, ale byl spokojený. "Mám za sebou dva hodně dobré závody a slušné body. Auto funguje ve srovnání s Assenem fantasticky," prohlásil.

Reklama