Hlavní obsah

VIDEO: Policie zadržela 119 fanoušků slavících výhru Barcelony

BARCELONA

Oslavy vítězství fotbalistů Barcelony ve finále Ligy mistrů doprovázely ve španělské metropoli nepokoje, které si vyžádaly 153 zraněných, z nichž 32 muselo být odvezeno do nemocnice. Policie musela rovněž zadržet 119 fanoušků, většinu z nich poté, co překonali zátarasy a házeli po policistech plechovky, láhve a kameny. Příslušníci bezpečnosti museli použít na zklidnění situace gumové projektily.

Článek

Rozvášnění fanoušci rovněž vyhazovali odpadky z kontejnerů, rozbíjeli okna, ničili dopravní značky, telefonní budky, autobusové zastávky a semafory. Informovala o tom barcelonská policie.

Přibližně 100 tisíc fanoušků se sešlo na Katalánském náměstí, aby na obřích obrazovkách sledovalo zápas. Poté, co Barcelona porazila Manchester United 2:0 a potřetí v historii vyhrála nejprestižnější evropskou pohárovou trofej, se v ulicích rozpoutaly bouřlivé oslavy.

Policie okolo druhé hodiny ranní začala dav rozpouštět, na hlavní třídě Las Ramblas však byla přinucena použít gumové střely, aby uklidnila rozvášněný dav, který nereagoval na několikeré varování. Čtyřicet nejagresivnějších fanoušků bylo zatčeno, další zatýkání poté probíhalo i v dalších částech města, 15 lidí bylo zadrženo i v jiných městech Katalánska.

Barcelona zažila třetí velké fotbalové oslavy během měsíce, když předtím fanoušci oslavovali ligové vítězství a triumf ve Španělském poháru. Před dvěma týdny zadržela policie po pohárové výhře nad Bilbaem 45 fanoušků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články