Hlavní obsah

Abraham zajel v tréninku na GP Itálie šestý nejlepší čas

Český motocyklový jezdec Karel Abraham skončil šestý v pátečním tréninku na nedělní závod mistrovství světa v Itálii. Druhý z Čechů v kubatuře do 250 ccm Lukáš Pešek obsadil 14. pozici se ztrátou 2,3 sekundy na vítězného Alvara Bautistu.

Článek

Abraham tak vyrovnal své letošní tréninkové maximum ze španělského Jerezu, kde však závod po pádu nedokončil. Tentokrát v tréninku ztratil na Bautistu pouze 847 tisícin sekundy.

Naopak nepříliš vydařené představení má za sebou Pešek. Ten se na okruhu v Mugellu při téměř optimálních povětrnostních podmínkách potýkal s nastavením.

"Dnes to nebylo moc povedené. Motorka nefungovala, především u podvozku to nebylo to, co bych potřeboval. Nedařilo se mi dobře najíždět do zatáček, ani z nich dobře vyjíždět, takže vše bylo jinak, než jsem si představoval," uvedl v tiskové zprávě Pešek, který zaostal dvě vteřiny za svým časem z minulé sezóny.

"Na kvalifikaci motocykl nastavíme tak, jak to bylo v minulém roce. Uvidíme, jak se mi podaří zrychlit, prostor pro zlepšení tu určitě je," dodal.

V královské kategorii MotoGP byl nejrychlejší Španěl Jorge Lorenzo, před stájovým kolegou z Yamahy Valentinem Rossi. V nejslabší třídě do 125 ccm skončil český nováček Lukáš Šembera třicátý.

Reklama