Hlavní obsah

Jablonec - Baník 1:1Jablonci stačil na evropské poháry i bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Štěpánek 1 : 0
64. Kuzmanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Stejně jako vloni Jablonec skončil hned za silnou trojicí na čtvrtém místě. V závěrečném pátém kole skupiny o titul sice doma jen remizoval s Ostravou 1:1, ale po prohře Liberce v Plzni ho v tabulce bodově dohnal. A díky lepšímu postavení po základní části i přeskočil. Tomáš Hübschman a spol. si opět po roce zajistili předkolo Evropské ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Baník je na Střelnici oblíbeným jabloneckým soupeřem. Na Střelnici s ním zelenobílí neprohráli už čtrnáctkrát v řadě. I tentokrát byli doma lepším týmem. Do vedení se dostali už ve 4. minutě, kdy David Štěpánek jako pravý bek vystihl špatnou přihrávku, s míčem si naběhl až k hranici vápna a krásnou střelou levačkou k protilehlé tyči poslal do týmu kouče Petra Rady klid.

Domácí se v prvním poločase dostali do řady dalších palebných pozic, ale hostujícího gólmana Budinského nepřekonal v 11. minutě ani Acosta zleva, ani následnou střelou zprava Kratochvíl. Gólman Baníku se vyznamenal i ve 33. minutě po ráně opět Acosty.

Hosté Hrubého branku v první půli pořádně neohrozili. Když už se dostali na soupeřovu polovinu, míč tam dlouho neudrželi. Náznaky šancí si dokázali vypracovat jen po standardních situacích. Přímo mezi tyče pálil v úvodní části ve 27. minutě jen Kuzmanovič.

Kuzmanovič zajistil hostům bod

Po pauze se domácí hnali za pojistkou, tým Luboše Kozla se však zlepšil. A dočkal se i vyrovnání. V 64. minutě poslal míč do vápna z levé strany Potočný nepokrytému Kuzmanovičovi a ten akrobaticky z voleje se štěstím o břevno srovnal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Ostravy Viktor Budinský.

Domácí znervózněli, Baník držel častěji míč než v první půli na svých kopačkách, skóre se ovšem již neměnilo.

V 88. minutě Jablonecké vystrašil málem vlastním gólem Jeřábek, Hrubý však jeho nebezpečnou zpětnou hlavičku lapil. I bod Jablonci na Evropu stačil.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
FK Jablonec - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 4. Štěpánek - 64. Kuzmanovič. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkát - Orel (video). ŽK: Kratochvíl, Považanec, Hrubý - Potočný, Pokorný, Smola. Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).
Jablonec: Hrubý - Štěpánek (81. Macháček), Jeřábek, Plechatý, Krob - Hübschman - Matoušek (72. Chramosta), Považanec, Kratochvíl, Acosta (46. Pilík) - Doležal (90.+1 Velich). Trenér: Rada.
Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Drozd (62. Jirásek) - Lalkovič (46. Smola), Kuzmanovič (86. Reiter), Potočný - Šašinka (46. Buchta). Trenér: Kozel.

Reklama