Hlavní obsah

Janov - Neapol 1:2Neapol vydřela výhru a vrátila se na páté místo, Brescia prohrála, Matějů si dal vlastní gól

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole vyhráli na hřišti Janova 2:1 a vrátili se na páté místo italské ligy o dva body před AC Milán. Vítěznou branku vstřelil v 66. minutě Hirving Lozano, který si zaběhl na dlouhý pas za obranu a přesně zakončil. Brescia neudržela vedení na hřišti FC Turín a prohrála 1:3. Domácí zaveleli k obratu po vlastním gólu obránce Aleše Matějů.

Foto: Cafaro, ČTK/AP

Hirving Lozano se postaral o jedinou branku utkání

Článek

Jakub Jankto odehrál 82. minut, porážce Sampdorie Janov 0:2 na hřišti rozjeté Atalanty Bergamo ale nezabránil. Ladislav Krejčí zůstal při porážce Boloně 1:2 se Sassuolem celý zápas na lavičce náhradníků.

Nešťastný moment prožil Matějů v 48. minutě, kdy ho za stavu 1:0 ve prospěch Brescie trefil zblízka do zad Lorenzo De Silvestri a míč se odrazil mimo dosah brankáře Jesseho Joronena. O deset minut později dokonal obrat nejlepší střelec "Býků" Andrea Belotti a pojistku přidal druhý útočník Simone Zaza.

Foto: Sport.cz

Aleš Matějů v dresu Brescie.

Brescia tak nenavázala na vítězství z minulého kola proti Veroně a z předposlední příčky ztrácí na záchranu sedm bodů. Turín se posunul na 14. pozici.

Nejlepší ofenziva ligy se proti Sampdorii dlouho nemohla prosadit, nakonec ale Bergamo dosáhlo na jedenáctou soutěžní výhru v řadě. Dvěma góly v závěrečné čtvrthodině se o to postarali Rafael Toloi a Luís Muriel. Kolumbijský útočník dal desátý gól z pozice střídajícího hráče, což se za posledních dvacet let povedlo v elitních pěti evropských soutěžích jen Pacovi Alcácerovi v dresu Dortmundu. Atalanta ztrácí ze třetího místa už jen dva body na druhé Lazio, Sampdoria je 16.

Neapol vyhrála na hřišti Janova 2:1 a na šestém místě má stále stejně bodů jako pátý AS Řím, který porazil 2:1 Parmu. Vítěznou branku Neapole vstřelil v 66. minutě Hirving Lozano, který si zaběhl na dlouhý pas za obranu a přesně zakončil.

První gól Neapole v utkání dal obstřelem z hranice vápna Dries Mertens, který potvrdil, že se mu v Janově daří. Belgický útočník dal na společném stadionu FC Janov a Sampdorie v kariéře už šestý gól. Za domácí se trefil jen Edoardo Goldaniga a Janov po úterním vítězství Lecce nad Laziem Řím zůstane po 31. kole na sestupové pozici.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
FC Janov - Neapol 1:2 (49. Goldaniga - 45.+1 Mertens, 66. Lozano)
Fiorentina - Cagliari 0:0
AS Řím - Parma 2:1 (43. Mchitarjan, 57. Veretout - 9. Kucka z pen.)
Bergamo - Sampdoria Janov 2:0 (75. Toloi, 85. Muriel)
Boloňa - Sassuolo 1:2 (90.+1 Barrow - 41. Berardi, 57. Haraslín)
FC Turín - Brescia 3:1 (48. vlastní Matějů, 58. Belotti, 86. Zaza - 21. Torregrossa).

Reklama

Související témata: