Hlavní obsah

Hamiltonův výkon? Nestává se často, abyste zažili něco, co není z tohoto světa, žasne šéf

Vítězství šestinásobného mistra světa formule 1 Lewise Hamiltona v dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Štýrska bylo podle šéfa stáje Mercedes Tota Wolffa výjimečné. Vůz a pilot se podle něj spojili v jedno a předvedli jízdu, která nebyla z tohoto světa.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Brit Lewis Hamilton s mercedesem v deštivé kvalifikaci.

Článek

Pětatřicetiletý Hamilton dnes na okruhu ve Spielbergu ukázal, proč je považován za jednoho z nejlepších jezdců na mokré trati. Obhájce titulu se vyrovnal i s hustým deštěm a pro pole position si dojel s velkým náskokem 1,2 sekundy před druhým Maxem Verstappenem z Red Bullu.

"Nestává se často, abyste zažili něco, co není z tohoto světa," citovala agentura Reuters Wolffa. "Když se podíváte na statistiky jeho kola, tak zjistíte, že držel auto na úplné hraně. Klouzal po vodě a neuvěřitelně kontroloval plyn," přidal šéf Mercedesu.

"Když máte dokonalé auto s dobře zahřátými pneumatikami, dobrou ovladatelností, dobrým motorem a pilota s dovednostmi a inteligencí, tak věřím, že se můžou spojit v jedno. A v takových případech pak můžete vidět podobné výkony," přidal funkcionář.

Hamilton, který vylepšil vlastní rekord na 89 vítězných kvalifikací, také považoval dnešní kvalifikační kolo za dokonalé. "Jeli jsme v asi nejhorších možných podmínkách. Upřímně, poslední kolo bylo fantastické. Víc se asi v těch podmínkách k dokonalosti přiblížit nešlo," prohlásil.

Reklama

Související témata: