Hlavní obsah

Juventus - Atalanta 2:2Juventus díky Ronaldovým penaltám remizoval s Bergamem

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu remizovali 2:2 s Bergamem a zvýšili náskok v čele italské ligy na osm bodů. V utkání 32. kola totiž zaváhalo i Lazio, když se Sassuolem neudrželo vedení a gólem v nastaveném čase prohrálo 1:2. Jeho městský rival AS Řím naopak zvítězil 3:0 nad Brescií, za kterou odehrál druhý poločas Jaromír Zmrhal.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo z Juventusu v akci v utkání s Bergamem. Dvěma góly z penalt zařídil svému týmu aspoň remízu.

Článek
Fotogalerie

Bergamo se ujalo vedení po čtvrt hodině hry díky rychlé kombinaci Alejandra Gómeze a zakončujícího Duvána Zapaty. Domácí Juventus dostal šanci k vyrovnání až v 55. minutě, penaltu po hře rukou proměnil Cristiano Ronaldo.

Závěr utkání přinesl šance na obou stranách, v 81. minutě jednu z nich využil záložník Bergama Ruslan Malinovskij. "Stará dáma" však dokázala znovu srovnat, další dotek ruky hostujícího hráče v pokutovém území potrestal svým 28. gólem v sezoně Ronaldo, který tak v tabulce střelců ztrácí jeden přesný zásah na Cira Immobileho z Lazia.

Sassuolo vstoupilo do utkání lépe, branku debutujícího Giacoma Raspadoriho v 9. minutě však odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Do vedení se tak dostali domácí, po rychlém brejku skóroval Luis Alberto.

Dvacetiletý útočník Raspadori si spravil chuť sedm minut po výměně stran a stal se tak prvním hráčem Sassuola, který se trefil při prvním startu v Serii A. Výhru strhl na stranu hostů v nastaveném čase Francesco Caputo, který doklepl do poloodkryté branky míč po standardní situaci. Sassuolo je v neúplné tabulce osmé, svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho kapitulovali již ve třech zápasech za sebou.

AS Řím rozhodl o výhře nad předposledním týmem tabulky po přestávce. V 48. minutě se nejprve po rohovém kopu trefil Federico Fazio, o čtvrt hodiny později na něj navázal po náběhu za obranu Nikola Kalinič a následně také Nicola Zaniolo. Zmrhalův spoluhráč z Brescie Aleš Matějů zůstal na lavičce jako nevyužitý náhradník.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
Lazio Řím - Sassuolo 1:2 (34. Alberto - 52. Raspadori, 90.+1 Caputo)
Brescia - AS Řím 0:3 (48. Fazio, 62. Kalinič, 74. Zaniolo)
Juventus Turín - Bergamo 2:2 (55. z pen. a 90. z pen. Ronaldo - 16. Zapata, 81. Malinovskij).

Reklama

Související témata: