Hlavní obsah

Hodil stůl po soupeři, dalšímu vlepil facku. Teď chce divoch zkusit štěstí v kleci

Plán by měl. Světová boxerská devítka těžké váhy Dereck Chisora touží zamířit do MMA. A to rovnou do organizace Bellator. Podle jeho vyjádření se tak má stát do konce roku. Ještě předtím má ale práci v ringu. A to duel proti Oleksandru Usykovi z Ukrajiny.

Foto: Facebook

Dereck Chisora, opustí ring a vkročí do klece?

Článek

Angličan měl s neporaženým Ukrajincem bojovat v květnu, ale pandemie koronaviru zhatila tyto plány. Nyní se jedná o podzimu, konkrétně o říjnu.

Šestatřicetiletý Chisora má v profesionální kariéře za sebou 32 výher a 9 porážek. Nyní je světovou devítkou těžké váhy. Usyk vybojoval 17 bitev, ani jednou ještě neodešel poražen a v žebříčku mu patří čtvrtá příčka. Před ním jsou jen Anthony Joshua, Deontay Wilder a jednička Tyson Fury. „Letos určitě půjdu do Bellatoru, ale ani nevím, kdo tam je, nemůžu toho moc říct," citovala Chisoru iFL TV.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

@bellatormma I’m ready for anyone @kingmofh 🤷🏾‍♂️

Příspěvek sdílený Derek Chisora 🥊 (@derekwarchisora),Čec 4, 2020 v 4:06 PDT

Chisora, stejně jako jeho manažer David Haye, před zápasem v těžké váze v roce 2012, trénovali v londýnském gymu Shootfighters, kde se také připravuje zápasník MMA Karlos Vémola.

„Makáme na MMA. Miluji boj, až skončím, chci se ohlédnout a být šťastný." řekl Chisora serveru Sky Sports.

"Dva a půl roku trénuji MMA v London Shootfighters ve Wembley s Alexem Demetriadesem. Můžu si dát MMA, zatímco budu čekat na zápas v boxu," vyjádřil se Chisora pro ESPN už dříve. Jak se zdá, myšlenka na boj v kleci ho stále drží. Rodák ze Zimbabwe naposledy boxoval v říjnu, když na T.K.O. porazil Davida Price.

Chisora dal facku Kličkovi při vážení | None

Narozdíl od boxu se v MMA nosí více trashtalk a v tomhle směru by Chisora určitě nezaostával. Umí přejít i k činům mimo provazy. V roce 2016 na tiskové konferenci v Manchesteru mu před zápaem s Dillianem Whytem ruply nervy a mrštil kus nábytku směrem ke svému soupeři.

"Jestli si myslíš, že jsem ku*da, že jsem sra*ka, řekni mi to teď hned. Poslouchej, já jsem ten nejhorší zmr*..." Svoji větu už nedokončil a stůl letěl. V roce 2012 zase vlepil facku Vitaliji Kličkovi. Jen pro zajímavost, Chisora oba tyto zápasy prohrál.

Otázkou je, jestli v případě MMA budou stačit jen boxerské zápasové zkušenosti. Třeba se to za pár měsíců dozvíme. Určitě dojde na divadlo i před zápasem.

Reklama

Související témata: