Hlavní obsah

Bývalý hvězdný sjezdař Miller spouští lyžařskou akademii

Bývalý hvězdný americký sjezdař Bode Miller spouští lyžařskou akademii. Půjde o online kurzy určené pro sjezdaře, snowboardisty, běžkaře či milovníky outdoorových aktivit ve věku od 12 do 18 let. O kurz s cenou okolo 13 tisíc dolarů (přes 300 tisíc korun) už projevila zájem zhruba stovka teenagerů. V budoucnu by Miller rád otevřel lyžařskou školu v Montaně, kde se svou rodinou tráví zimu.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý hvězdný americký sjezdař Bode Miller

Článek

Projekt vznikal zhruba rok a půl. Když Miller viděl, jak jeho děti v průběhu koronavirové pandemie přešly na online výuku, dostaly věci rychlý spád. Zároveň chtěl vytvořit něco více osobního.

"Jde o zcela nové pojetí, protože studenti si mohou tvořit svůj rozvrh, dostanou špičkové vzdělání, a zároveň se mohou dál rozvíjet v tom, čemu se chtějí věnovat," řekl dvaačtyřicetiletý Miller, jenž bude mít vedle komunikace se studenty na starosti i tvorbu videí a dalších materiálů pro trenéry i žáky.

Známý bohém, jenž proslul riskantním stylem jízdy, patří k nejvýraznějším postavám historie sjezdového lyžování. Z olympijských her má šest medailí včetně zlata za superkombinaci z Vancouveru 2010, čtyřikrát se stal mistrem světa. Dvakrát ovládl Světový pohár, v němž vyhrál 33 závodů. Kariéru definitivně ukončil před třemi lety.

Reklama