Hlavní obsah

Djokovičovo chování? Něco takového se jen tak nevidí, říká zaměstnanec hotelu

Jen tenisem si Novak Djokovič přišel na milou sumičku zhruba 3,3 miliardy korun, o dalších stovkách milionů plynoucích ze sponzorských smluv nemluvě. Přesto byste u nejlepšího tenisty planety hledali hvězdné manýry marně. O chování srbské hvězdy se rozpovídal personál luxusního hotelu Pinu Nature v Bosně a Hercegovině, kde tenista trávil tento týden dovolenou.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič je současným vládcem světového tenisu

Článek

Vyrůstal v podmínkách, které kariéru budoucí tenisové superstar nepřipomínaly ani vzdáleně. V občanskou válkou poničeném Bělehradě žila jeho rodina v nuzných podmínkách, Djokovičův otec si na synovu kariéru i základní živobytí musel dokonce půjčovat od lichvářů. Přesto, a nebo právě proto se z Djokera, jak se světové jedničce přezdívá, stala legenda.

U fanoušků sice boj o popularitu s Federerem či Nadalem celkem výrazně prohrává, na kurtu je však všechno jinak. Se 17 grandslamový tituly stíhá jak Rafaela Nadala, tak i rekordmana Rogera Federera, který má doma dvacet trofejí z turnajů velké čtyřky.

A i když na řadu příznivců působí chování třiatřicetiletého tenisty někdy jako pověstný červený šátek na býka, personál luxusního hotelu Pino Nature v Sarajevu v Bosně a Hercegovině, kde Djokovič trávil se svou rodinou dovolenou, nedá na třiatřicetiletou legendu dopustit.

Foto: Marko Djurica, Reuters

(Zleva) Viktor Troicki, Nenad Zimonjič, Dušan Lajovič, Novak Djokovič, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov a Alexander Zverev pózují fotografům v Bělehradě během exhibičního turnaje.

Speciální požadavky? Žádné

"Novak k nám dorazil v pondělí a první, co udělal, bylo, že se šel s každým pozdravit a podával nám ruku ´Ahoj, já jsem Novak," říkal. Pořád se usmíval a neměl problém prohodit s kýmkoliv pár vět. Bylo to neskutečné, něco takového se u hvězd jeho formátu jen tak nevidí," vzpomíná jeden z pracovníků hotelu.

A Djokovičovy požadavky na ubytování? "Nic nechtěl. Žádné speciální služby proti ostatním hostům nepožadoval. Jedinou věcí, o kterou žádal, byla příprava jídel podle jeho diety, ale to nebyl žádný problém" pokračuje zaměstnanec resortu.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič po zápase s Rogerem Federer

Djokovič v hotelu Pino Nature krátce pobýval i během nepovedené balkánské Adria Tour, která byla kvůli šířící se pandemii koronaviru mezi hráči i fanoušky zrušena.

"Novak si zde rezervoval tři pokoje, a když je poté on a jeho přátelé opouštěli, všechny byly naprosto čistě uklizené a v dokonalém stavu. Tohle prostě často nevidíte," dodává jeden z členů personálu.

Reklama

Související témata: